Tallinnan Viru tempaisee: Tukku erikoishuoneita suomalaiseen makuun – aiotko yöksi näihin?

Virolaisten kiekkoleijonien huoneessa on Märkä-Simon ja Leksa Komarovin kuvamuistoja vuosien varrella sekä henkilökohtaisia lätkäkamoja, kuten Liivikin ensimmäiset uutena ostetu luistimet.

Original Sokos Hotel Viru

Virun pop-huone esittelee Viron-kaipuuta Miljoonasateen ja Neljän Ruusun laulujen ja vanhojen valokuvien avulla. Huoneen yhdelle seinälle on tulostettu luonnolliseen kokoon ote Helsingin Tavastia-klubin legendaarisesta takahuoneesta.

Original Sokos Hotel Viru

of Finland -huone on omistettu Dome Karukosken Tom of Finland -elokuvalle ja se tarjoaa kaikille yhdenvertaisen mahdollisuuden viettää yönsä Tom of Finland -lakanoissa.

Original Sokos Hotel Viru

Vuoden Luontokuva -huoneessa on valokuvagalleria.

Original Sokos Hotel Viru

Fingerpori-huoneesta löytyy tuttujen sarjakuvien ja muiden Fingerpori-asioiden, kuten esimerkiksi yöpöydän laatikosta raamatun sijaan löytyvän sarjakuvakirjan, nurkassa seisovan sekä tarvittaessa toimivan Miele-pölynimurin ja seinällä vahtia pitävien suurten Rivo-Riitta ja Heimo Vesa -hahmojen lisäksi sisustuselementteinä ikonisia, Tallinnan-matkailua koskevia strippejä.

Original Sokos Hotel Viru

Tallinnan keskustassa sijaitseva Viru-hotelli tempaisee Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Hotelliin on sisustettu 11 erilaista teemahuonetta, jotka heijastavat Suomen ja Viron suhteita muun muassa kulttuurin, luonnon, matkailun, urheilun ja viihteen kautta.

Hotellihuoneiden teemoina ovat esimerkiksi virolaissyntyiset jääkiekkoleijonat Siim Liivik ja Leo Komarov, Suomen parhaat luontokuvat, Suomen suurlähetystö Virossa, suomalaiset designklassikot, suomirock, Fingerpori ja syksyllä Tallinnassa ensi-iltansa saava Tom of Finland -elokuva.

– Lätkähuone on omistettu suomalaiselle jääkiekolle, mutta virolaisin viittein ja kahta sankariamme juhlistaen. Huoneessa on Märkä-Simon ja Leksan kuvamuistoja vuosien varrella ja henkilökohtaisia lätkäkamoja – ja siellä soi luonnollisesti JVG, Original Sokos Hotel Virun tiedotteessa kerrotaan.

Suurlähetystön oma huone on esimerkiksi sisustettu Tallinnan Suomen suurlähetystön huonekaluilla ja arvoesineillä ja sviitin seinille on ripustettu Tallinnassa vierailleiden Suomen presidenttien viralliset muotokuvat.

Suomirock-huoneessa esittelee puolestaan kaipuuta Miljoonasateen ja Neljän Ruusun laulujen ja vanhojen valokuvien avulla.

Huoneen yksi seinä on lisäksi luonnolliseen kokoon tulostettu ote Tavastia-klubin legendaarisesta takahuoneesta.

Fingerpori-huoneessa pääsee taas viettämään aikaa tuttujen hahmojen, kuten Rivo-Riitan ja Heimo Vesan seurassa.

– Kunnioitamme naapuruksia tuomalla maita yhdistäviä näkökulmia ja tarinoita niin hotellivieraidemme, kuin myös kaupunkilaistenkin iloksi. Näitä esitellään juhlavuosien ajan Viru-hotellin erikoishuoneissa, käytävillä ja muussa ohjelma- ja ravintolatarjonnassamme, Viron Sokos Hotellien markkinointijohtaja Evelin Org vihjaa muusta ohjelmasta.

Suomi-teemaiset huoneet on varattavissa normaalien huoneiden joukossa hotellin varauspalvelussa. Sellaisen saaminen on asiakkaalle yllätys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän riikka.jokinen@media.fi kuva
Riikka Jokinen