Perille-palvelu otti Tallinnan mukaan systeemiinsä

Ratikka Tallinnassa. Perille-palvelu niputtaa yhteen Suomen kaukoliikenteen sekä pääkaupunkiseudun ja Tallinnan lähiliikenteen.

Jussi Vehkasalo / arkisto

Suomen kaukoliikenteen kokoava Perille-palvelu laajenee kattamaan lähiliikenteen pääkaupunkiseudulla ja suositussa matkakohteessa Tallinnassa.

Matkustaja voi suunnitella matkansa Helsingin ja Tallinnan välillä ovelta ovelle vertaamalla reittejä, hintoja ja kulkuvälineitä yhdessä palvelussa.

– On luontevaa laajentaa reittivalikoimaa kaupunkien sisäiseen liikenteeseen. Tallinnan lisääminen ensimmäisenä ulkomaankohteena tukee kansainvälistä kasvustrategiaamme, visioi Perille Mobility Services -yhtiön toimitusjohtaja Olavi Paananen.

Matkustaja voi vertailla kotimaan kaukoliikenteen lisäksi pääkaupunkiseudun ja Tallinnan lähiliikenteen vaihtoehtoja osoitteessa www.perille.fi tai maksuttomalla Perille-sovelluksella.

Sopivaa matkayhteyttä voi hakea osoitteen tarkkuudelle pääkaupunkiseudun ja Tallinnan sisällä ja niiden välillä. Suomen kaupunkien lähiliikenne lisätään palveluun vaiheittain.

Perille-palvelun avulla voi verrata bussien, junien, lentojen, laivojen, lauttojen ja taksin hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia.

Palvelu tulee listaamaan tulevaisuudessa perinteisen julkisen liikenteen lisäksi myös uudet liikkumisen palvelut, kuten yhteiskäyttöautot ja kaupunkipyörät.

Myös matkalipun ostamisen kerrotaan helpottuvan tämän vuoden aikana – pian ensimmäisten liikennöitsijöiden lippuja voi ostaa verkkokaupan sijaan suoraan Perille-palvelusta.

Perille-palvelun kehitykseen on osallistunut Helsinki Business Hub.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus