8 upeaa Miss Gay Finland -finalistia esittäytyy – katso kuvat ja äänestä suosikkiasi

Uusi Miss Gay Finland valitaan näiden naisten joukosta Pride-viikolla.

Astrid Lindroos

Suomen viides Miss Gay Finland valitaan Helsinki Pride -viikolla 28. kesäkuuta.

Kuten aiempinakin vuosina, tänäkin vuonna kilpailuun on saatu osallistujia joka puolelta Suomea. Tämän vuoden kilpailijat ovat:

Adéle Venäläinen, 20, Tampere,

Adéle valmistuu lähihoitajaksi vaikka pienenä hän olisi halunnut, että hänestä tulisi Robin Hood. Vapaa-ajallaan hän piirtää, valokuvaa, frisbeegolfaa ja seikkailee ystäviensä kanssa. 

Iiris Seppänen, 20, Seinäjoki

Iiris on "pohojalaanen häjyhomo", joka haluaa aktivoida syrjäisempien seutujen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, jotta yhteisö olisi helpommin tavoitettavissa.

Erika Ojala, 24, Oulu

Erika on paljasjalkainen oululainen transnainen. Hän pyörittää puolisonsa kanssa nettisarjakuvaa, joka lisää tietoutta transihmisistä. Erika on ollut mukana Oulun Setan toiminnassa kokemuspuhujana. 

Marjo Nuutinen, 27, Turku

Marjo on empaattinen ja energinen "jokapaikan höylä", joka harrastaa tankotanssia. Hän on viittomakielen tulkki sekä lähes valmis sairaanhoitaja. Tulevaisuudessa Marjo haluaa vaikuttaa kehitysvammaisiin, nuoriin ja mielenterveystyöhön.

Elina Päivinen, 25, Espoo

Elina on muuttanut reilu vuosi sitten Joensuusta Espooseen. Hän opiskelee sosionomiksi ja toivoo tulevaisuudessa työskentelevänsä nuorten parissa. 

Noora Kalpio, 24, Lahti

Noora on töissä seurakunnan kerhotätinä ja pyhäkouluopettajana. Jos hän olisi muumihahmo, hän olisi muumimamma. Vapaa-aikansa Noora viettää Lahden Setassa ja Malkuksessa, joiden hallituksissa hän on mukana.

Jessica Love, 27, Helsinki

Jessica on Euroopan ainoa showpainija, joka on transsukupuolinen nainen. Jessica on Setan kouluttaja ja välillä hän ohjaaja Transtukipisteen nuortenryhmää. Hänen tarkoituksenaan on saada positiivista näkyvyyttä hlbtiq-ihmisille ja toimia glitterisenä jäänmurtajana asian puolesta.

Emmi Lisma, 22, Tampere

Emmi on sateenkaareva ihmisolento, joka ei ota elämää turhan vakavasti. Tällä hetkellä hän sijaistaa välillä päiväkodissa. Lasten kanssa oleminen on Emmille samalla tavalla arjen huolista vapautumista kuin jollekin joogaaminen, aamulenkki tai viinilasillinen.

Kaikki kuvat: Astrid Lindroos

Kilpailun voittajan ratkaisee raati, johon kuuluvat YleX:n juontajapari Jenni Poikelus ja Alma Hätönen, muusikko ja näytelmäkirjailija Paula Vesala, näyttelijä, ohjaaja ja drag king -taiteilija Minna Kivelä, hyväntekeväisyyskohteen, HeSetan edustaja Heidi Silvast sekä kilpailun perustaja ja päätuottaja Kristiina Puukko.

Raadin puheenjohtajana toimii Kristiina Puukko ja illan juontaa Yle Kioskin toimittaja Laura Haimila.

Myös yleisö valitsee oman suosikkinsa. Hänet valitaan tekstiviestiäänestyksillä, joka alkaa 5.6. ja on käynnissä finaalin loppumetreille saakka.
Miss Gay Finland on kilpailu, joka tekee näkyväksi sateenkaarinaisten moninaisuutta ja edistää tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä. Kilpailu tukee vuosittain vaihtuvaa hyväntekeväisyyskohdetta.

Tänä vuonna kohde on HeSetan Together-työ, joka järjestää vertaistuellista toimintaa turvapaikanhakijoille ja pakolaistaustaisille lhbtiq-ihmisille.

Otsikkoa muokattu 6.6. klo 9.12. Korjattu finalistien määrä.

Käyttäjän Toni Tervo kuva
Toni Tervo