Kulttuuri

Martti, sä alat hipoa jo täydellisyyttä!

Idols-finaalissa hurmannut Martti Saarinen aikoo jatkossakin pysyä keravalaisena.

Anton Soinne

Keravalainen Martti Saarinen voitti MTV3-kanavalla nähdyn Idols-kilpailun finaalin sunnuntaina. Hartwall-areenalla käydyssä finaalissa toiseksi tuli mikkeliläinen Ali Elkharam.

– Tämä on ihan mahtavaa! Kiitos kaikille äänestäneille ja kaikille niille, jotka ovat uskoneet minuun. Kiitos myös niille, jotka kannustivat minua tulemaan tänne. Toivottavasti saan tehdä teille musiikkia vielä pitkään, Saarinen vuodatteli heti voittouutisen kuultuaan.

Kilpailijat lauloivat molemmat kolme kappaletta loppukilpailussa: äidilleen omistetun, tuomarien valitseman sekä voittajalle sävelletyn kappaleen.

Saarisen äitienpäivälahja oli päivän teemaan sopinut Kuningatar-niminen tuotos. Herkän kappaleen vastapainoksi tuomarit olivat valinneet Saariselle esitettäväksi Bruce Springsteenin kappaleen Dancing In The Dark. Etenkin jälkimmäinen veto sai tuomarit ylistämään Saarista.

– Tämä jälkimmäinen kappale, Dancing In The Dark: kukaan Suomessa ei laula sitä noin hyvin, Idols-tuomari Sami Pitkämö hehkutti.

Nöyränä miehenä tunnettu Saarinen ei voinut kuin levitellä käsiään kehuista.

– Kuulostaa kyllä järjettömältä, mutta uskotaan kun maestro niin sanoo.

Kolmantena kappaleena niin Saarinen kuin toinen finalisti Ali Elkharam esittivät voittajalle sävelletyn Se alkaa taas -kappaleen. Voittobiisin on säveltänyt ex-Idols-tuomari Patric Sarin ja sanoittanut PMMP-yhtyeestä tuttu Paula Vesala. Idolsin voittaja saa levyttää kyseisen kappaleen.

– Olet pikkuhiljaa hienosäätänyt kohti täydellisyyttä. Tämä oli pelottavan lähellä sitä, kuului Idols-tuomari Jone Nikulan kommentit kappaleen jälkeen.

– Tämä oli kovin veto, mitä kukaan on koskaan vetänyt Idols-finaalissa minun aikanani. Sussa on sympaattisuutta ja hyväntahtoisuutta. Se on hieno asia esiintyjässä, Nina Tapio ylisti Martin viimeistä vetoa.

30-vuotias Martti Saarinen lähti mukaan Idolsiin, kun hän huomasi kisan yläikärajan tulevan kohinalla vastaan. Osallistuminen kannatti ja mies saavutti tavoitteensa, sillä ennen ohjelmaa miehen toiveissa oli saada itselleen levytyssopimus ja keikkoja.

Fakta

Syntynyt: 20. lokakuuta 1980.

Perhe: Avopuoliso Jonna ja koirat Nappi, Peppi ja Gaga.

Kotikaupunki: Kerava.

Ammatti: Rakennusalan yrittäjä, puolitoiminen muusikko.

Harrastukset: Salibandy ja golf, jossa tasoitus 21.

Lempiruoka: Kiinalainen.

Esikuva musiikin parissa: Dishwalla-yhtyeen lauluntekijä-solisti J.R. Richards.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu