Kulttuuri

Espoolaisveljekset toteuttivat unelmansa – Sodankylästä vauhtia uralle

Viraali kertoo siitä, miten elämä luo verkostoja kaikilla tasoilla. Keskellä Vili Korteniemi eli elokuvan Janne.

Runoelma Films

Nyky-yhteiskuntamme ajankohtaisiin ilmiöihin pureutuva rikosdraamaelokuva Viraali saa maailmanensi-iltansa Sodankylän elokuvajuhlilla (Midnight Sun Film Festival) 15. kesäkuuta. Elokuvateattereihin Viraali tulee 30. kesäkuuta.

Omarahoitteisesti tuotettu Viraali on espoolaisen Runoelma Films -tuotantoyhtiön ensimmäinen kokoillan elokuva. Runoelma Films on Thomas ja Peter Laineen vuonna 2012 perustama tuotantoyhtiö, joka toimii pitkien fiktioelokuvien lisäksi mainosten, musiikkivideoiden ja dokumenttien parissa.

– Totesimme, ettei meillä ole vielä riittävää näyttöä tuen saantiin, joten päätimme tehdä elokuvan omalla riskillä, kertoo Thomas Laine, joka on elokuvan tuottaja, ohjaaja ja käsikirjoittaja.

Peter Laine kuvasi ja toimi toisena tuottajana.

– Meidän piti harkita tarkkaan, mikä on mahdollista. Ammensimme tarinaan ympäristöstä asioita, jotka meidän edellytyksillä pystyisimme toteuttamaan.

Kesän 2014 Thomas Laine käsikirjoitti, ja seuraavat kuukaudet suunniteltiin kuvauslokaatioita. Viraali kuvattiin kesällä 2015 Espoossa ja Helsingissä ja kuvaukset kestivät 52 päivää. Leikkaus- ja äänitöihin kului molempiin vielä vuoden verran.

– Kuvakäsikirjoitimme koko elokuvan etukäteen niin että kuvaukset sujuivat mahdollisimman tehokkaasti.

– Sijoitimme omia säästöjä kameraan sekä ääni- ja valokalustoihin. Tein osa-aikatyötä projekti aikana, Thomas Laine kertoo.

Toukokuussa elokuva oli edustettuna Cannesin elokuvajuhlien filmimarketissa, mutta tässä vaiheessa ohjaaja ei vielä tiedä, millaista tulosta siellä saadut kansainväliset kontaktit tuottavat.

– Viraalin osallistuminen Sodankylän elokuvajuhlille on minulle henkilökohtaisesti iso ja hieno juttu. Toivon, että tämän jälkeen olemme varteenotettavampia tuen hakijoita. Suunnitelmissa on hakea Elokuvasäätiöltä tukea lyhytelokuvaan tai pitkän elokuvan käsikirjoittamiseen.

Helsinkiin sijoittuva rikoselokuva Viraali kertoo siitä, miten elämä luo verkostoja kaikilla tasoilla. Elokuvassa neljä henkilötarinaa risteävät.

Elokuvan rooleissa nähdään Visa Sarparanta, Anne Polvi, Frans Isotalo, Vili Korteniemi, Saga Sarkola ja Mika Melender.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu