Stockmann Herkku myydään S-ryhmälle 27 miljoonalla

Stockmann Herkulla on Suomessa kuusi myymälää. Myyjä Pirkko Pajakari opasti Olga Huuskosta nyhtökauraostoksilla Helsingin myymälässä vuonna 2016.

Jukka Hämäläinen / arkisto

Stockmann ja S-ryhmä ovat sopineet Stockmann Herkun Suomen liiketoiminnan myymisestä S-ryhmän osuuskaupoille.  Stockmann kertoo asiasta pörssitiedotteessa.

Velaton kauppahinta on 27 miljoonaa euroa. Kaupan myötä Stockmann Herkun koko Suomen henkilöstö, eli noin 800 työntekijää, on siirtymässä S-ryhmän palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Kaupan toteutuminen vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän. 

Kauppaan eivät kuulu Stockmann Herkun myymälät Baltian maissa, joissa Stockmann aikoo jatkossakin toimia itse.

Stockmannilla on Suomessa kuusi Herkku-myymälää pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Ne siirtyvät nyt HOK-Elannolle, Turun Osuuskaupalle ja Pirkanmaan Osuuskaupalle.

Lue myös: Koko Stockmann voidaan pilkkoa,arvioi osakestrategi

Kaupan osapuolet vakuuttavat, että laadukkaasta palvelusta ja tuotevalikoimasta ei tingitä.

– Päämäärämme on tehdä Herkuista S-ryhmän lippulaivamyymälöitä. Haluamme asettaa laadussa riman eurooppalaisen kärjen tasolle, ja tässä Herkun henkilökunta on keskeisessä roolissa, sanoo SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine pörssitiedotteessa.

Herkun ketjutoiminnot siirtyvät kaupassa puolestaan SOK:lle ja Stockmann Meals -ruokia valmistava Herkkukeittiö SOK:n tytäryhtiö Meira Novalle.

Stockmannin toimitusjohtaja Lauri Veijalaisen mukaan kaupasta on tehty huolellinen harkinta. Veijalainen perustelee kauppaa tavarataloketjun ydintoimintoihin keskittymisellä.

– Kannattavan kasvun aikaansaaminen edellyttää Stockmannilta strategisia valintoja. Ruokakaupassa erityisesti hankinta- ja logistiikkatoiminnassa [muutokset] ovat vaikuttaneet Stockmann Herkkujen kilpailukykyyn.

– Olemme päättäneet keskittyä Suomen tavaratalojen omassa toiminnassaan muotiin, kauneuteen ja kodintuotteisiin, joissa olemme Suomen huippuja.

Kaupalla on Stockmannille noin 20 miljoonan euron positiivinen kassavirtavaikutus, ja kaupasta kirjataan arviolta 3 miljoonan euron kertaluonteinen myyntivoitto. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän mikko.valimaa@media.fi kuva
Mikko Välimaa