"Valloittava esiintyjä, häikäisevä ja sielukas" – Näin uutta tangokuningatarta kuvaillaan

Kouvolalainen Aino Niemi valittiin torstaina Seinäjoen tangomarkkinoilla vuoden 2017 tangokuningattareksi.

Kari Martiala

Tuomaristo kehui kaikkien aikojen nuorinta tangokuningatarta harvinaisen sielukkaaksi esiintyjäksi.

Kari Martiala

18-vuotias Aino Niemi on kaikkien aikojen nuorin kuningatar. Yleisöäänestyksen voitti kuitenkin Mia Leivo.

Uusi tangokuningatar on kouvolalainen Aino Niemi, 18. Niemi kruunattiin tangokuningattareksi torstaina Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Tangolupauksessaan Niemi lupasi säilyttää tangon sydämessään ja pilkkeen silmäkulmassaan.

Tuomaristo kehui kaikkien aikojen nuorinta tangokuningatarta harvinaisen sielukkaaksi esiintyjäksi.

– Täydellinen tunnelma, äärettömän valloittava esiintyjä, häikäisevä ja sielukas, tuomaristossa istuva tangokuningas Matti Korkiala kehaisi Niemeä.

Myös tuomariston toimittajajäsen Tarja Närhi piti Niemeä kasteenraikkaana ja hänen ääntään sydämeenkäyvänä. Närhi heitti, että haluaisi olla Niemen äiti.

Niemen voitto ratkesi superfinaalissa, jossa hän ja tangoprinsessaksi valittu ylöjärveläinen Mia Leivo esittivät tämän vuotisen tangon sävellys- ja sanoituskilpailun voittajalaulun Elämälle. Yleisö osoitti jo sen jälkeen raikuvimmat aplodit juuri Niemen esitykselle. Voittajakappaleen on sanoittanut ja säveltänyt asikkalalainen Taru Piira.

Tangokungattaren titteliä tavoittelu kuusi laulajaa. Helsinkiläinen Sini Ikävalko ja jyväskyläläinen Ailamari Vehviläinen putosivat pois viimeisiltä kierroksilta heti ensimmäisessä karsintavaiheessa. Superfinaalin karsinnassa jatkosta jäivät ulos valkeakoskelainen Sari Hellsten ja kajaanilainen Hanna Hirvonen.

Käy äänestämässä jutun lopussa, voittiko oikea laulaja!

Ennen kilpailua Aino Niemi laski vahvuuksikseen ikänsä, jolla hän erottuu joukosta, sekä asiallisen otteen kilpailuun.

– Haluan tuoda lavoille mukanani tuulahduksen nuoruudesta. Kuningattaren titteli merkitsee minulle menestymistä asiassa, josta nautin todella paljon. Haluan olla nöyrä, ahkera ja luonnollinen. Vuosi tulee olemaan ahkeraa työntekoa, elämyksiä ihmisten ja musiikin parissa.

Kotikaupungissaan Kouvolassa hän pyrkii esiintymään niin pian kuin siihen vain on mahdollisuus. Kouvola on myös viime vuoden tangokuninkaan Marco Lundbergin kotikaupunki.

Tangokuningattaren valitsi tuomaristo, mutta myös yleisöllä oli mahdollisuus sanoa oma mielipiteensä ennen finaalia. Yleisöäänestyksessä eniten ääniä saivat ylöjärveläinen Mia Leivo sekä nokialainen Pasi Kivimäki, kumpikin Pirkanmaan seudulta.

Tangokuningattaren ja -kuninkaan valitsee tuomaristo, johon kuuluvat Tangomarkkinoiden hallituksen puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki, laulaja, näyttelijä, laulunopettaja Hanna-Riikka Siitonen, musiikkitoimittaja Tarja Närhi, 20 vuotta sitten Tangokuninkaaksi kruunattu Matti Korkiala sekä säveltäjä, muusikko Esa Nieminen.

Viime vuonna. kuninkaallisiksi kruunatut Marco Lundberg ja Erika Vikman neuvoivat uusia kuninkaallisia tuoreeltaan.

– Olkaa vain oma itsenne ja tehkää parhaanne, Lundberg sanoi,

– Ja jutelkaa itseänne viisaampien, luotettavien ihmisten kanssa – ettei koko homma lähde raiteilta. Keikat pitää tehdä hyvin, yleisöä ja keikkajärjestäjiä kunnioittaen, Vikman täydensi.

Tangoviikolla julkistettiin Lundbergin ensisingle. Vikmanilta on ilmestynyt jo kaksi singleä, mutta uudet tangokuninkaalliset pääsevät jo heti syksyllä tekemään omaa tangoalbumiaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Kari Martiala kuva
Kari Martiala