Melustaan tunnettu festivaali joutui byrokratian hampaisiin – melulupa kuukausia myöhässä

Weekend Festival julkisti vasta nyt aikataulunsa.

Toni Tervo

Helsingin Kyläsaaressa 4.–5. elokuuta järjestettävä Weekend Festival on joutunut odottamaan tapahtuman järjestämiselle pakollista melulupaa yli puoli vuotta. Tapahtuman järjestäjien mukaan muut tapahtumat ovat saaneet luvan muutamassa kuukaudessa, mutta Weekend sai joulukuun lopussa anomansa luvan vasta viime keskiviikkona.

Järjestäjien mukaan luvan puuttuminen on vaikeuttanut järjestämistä huomattavasti. Erityisesti tietämättömyys lopetusajasta on hankaloittanut järjestelyitä.

– Helsingin ympäristökeskus vaati meitä pyytämään lausuntoa festivaalimme järjestämisestä muun muassa merenlahden toisella puolella olevalta Leposaaren kappelilta sekä kahdelta lähistön päiväkodilta. Meidän piti selvittää olisiko kappelissa siunaustilaisuuksia festivaalimme aikana sekä neuvotella päiväkotien kanssa meluntorjunnasta, jotta festivaalimme ei häiritsisi muun muassa päiväkodin uni- ja ulkoiluaikoja. Neuvotteluista piti sitten lähettää erilliset muistiot ympäristökeskukselle, kertoo festivaalin Weekend Festivalin markkinointijohtaja Jyri Heikkinen tiedotteessa.

Nyt lupa on saatu ja festivaalilla on lupa soittaa musiikkia keskiyöhön asti. Samalla festivaali julkisti artistiaikataulunsa.

Järjestäjien mukaan se on joutunut viiden vuoden olemassaolonsa aikana toistuvasti ympäristökeskuksen hampaissa. Vuonna 2015 ympäristökeskus määräsi tapahtuman jälleen loppumaan toisena päivänä tuntia aiemmin. Vuonna 2014 se vei asian oikeuteen asti. Vaasan hallinto-oikeus totesi, että kaupungin päätös esiintymisaikojen lyhentämisestä oli väärä ja festivaali sai jatkaa esiintymisiä molempina päivinä puoleen yöhön.

Weekendistä on viime vuosina tehty myös useita meluvalituksia. Vuonna 2015 eri tahot tekivät festivaalista 345 meluvalitusta. Viime vuonna tehtiin ainakin 170 meluvalitusta. Ongelmia on aiheuttanut muun muassa veden päällä pitkälle kantava bassonjytke.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Don Lehtinen