Margariiniriita leimahti taas – Arlan innovaatiopäällikkö: "Makukin on etova"

Leivänvoitelurasvan valinta ei ole itsestäänselvyys.

Mervi Neste

Kiista margariinin terveellisyydestä on jälleen saanut uutta puhtia, kun SuomiAreenalla maanantaina käydyssä ruokakeskustelussa ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm ja Huono äiti -bloggari Sari Helin pääsivät väittelemään margariinin ja voin terveyshyödyistä.

Fogelholm on tunnettu margariinin puolestapuhuja. Toukokuussa hän kommentoi Etelä-Suomen Medialle, ettei margariinia kannata jättää kokonaan pois, sillä se on esimerkiksi hyvä tyydyttymättömien rasvahappojen lähde.

Elintarvikevalmistaja Arlan myyntijohtaja Minna Slotte otti keskusteluun kantaa yhteisöpalvelu Twitterissä. Arla valmistaa tälläkin hetkellä useita erilaisia margariinituotteita.

– Käytän voita, puhdasta luonnon tuotetta. Margariini vs voi. Korkeasti jalostettu tuote @HuonoAiti vs terveys @MikaelFogelholm, hän twiittasi viitaten SuomiAreenalla käytyyn keskusteluun.

Oman veitsensä margariinirasiaan heitti myös Arlan kuluttajadesignin ja innovaatioiden päällikkö Tytti-Lotta Ojala.

– @Huonoaiti sai tässä pinnat, ehdottomia vanhempia mollatessaan ei. Margariini on todettu huonoksi terveydelle ja makukin on etova, Ojala twiittasi.

Fogelholm vastasi arlalaisille nopeasti takaisin.

– Luonto ei sinänsä takaa terveellisyyttä, esim. valkoinen kärpässieni. Jalostus taas ei takaa epäterveellisyyttä - riippuu jalostuksesta.

Toukokuussa suolistoguruna tunnettu Paula Heinonen nosti margariini vastaan voi -keskustelun tapetille kehottaessaan ihmisiä heittämään margariinin kokonaan pois. Rasvan lähteeksi hän suosittelee sen sijaan kylmäpuristettuja öljyjä tummassa lasipullossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Don Lehtinen