Arman Alizad paljastaa 10 sarjaa, jotka on pakko katsoa – oletko jo nähnyt nämä kaikki?

Arman Alizad on suuri tv-viihteen suurkuluttuja. Kuvassa hän on televisioalan palkintoja jakavassa Venla-gaalassa.

Kari Pekonen

Game of Thrones -kuume yltyy aina ennen uuden kauden julkaisua ja tämä kerta ei ole poikkeus.

Tulevia jaksoja odottaa myös GOT-megafani, tv-tähti Arman Alizad. Hän tosin heräsi ilmiöön mukaan vasta viime syksynä.

– Sain aikoinaan kaverilta muistitikulla sarjan ensimmäisen kauden. Katsoin yhden jakson, mutta se vaan jotenkin silloin jäi. Olin niihin aikoihin muistaakseni kuvaamassa Arman ja viimeinen ristiretki -ohjelmaa, eikä minulla ollut aikaa heittäytyä kunnolla sen pariin.

 

– Viime syksynä sitten aloin katsomaan erilaisia sarjoja ja Vikingsin jälkeen pistin Game of Thronesin pyörimään. Heti ensimmäisessä jaksossa oli sellainen loppu, että päätin olla kiintymättä yhteenkään hahmoon, mies nauraa.

Kuten monesta muustakin Alizadin toimesta, hänen Thrones-maratonistaankin tuli jonkinasteinen somehitti. Mies päivitti Facebook-seinälleen reaktioitaan sarjan käänteisiin, usein Capslock pohjassa, ja fanit innostuivat elämään juonenkäänteitä hänen mukanaan.

– Somettamisesta tuli jonkinlainen vertaistukiryhmä. Se, että elin tapahtumia niin jälkijunassa, oli monen mielestä hauskaa. Siellä sai purkaa sellaisia tuntemuksia, joista ei nyt välttämättä soitella frendeille.

– Pyrin aina siihen, että en tee juonipaljastauksia. Itseäni spoilerit eivät niin paljon haittaa, sillä pystyn eläytymään tapahtumiin, vaikka tietäisin ne jo etukäteen. Katson yhä esimerkiksi kolmannen kauden loppupuolen sitä yhtä jaksoa samalla jännityksellä, vaikka tiedän tasan mitä tapahtuu.

Mikä sitten tekee sarjasta niin suositun? Alizadille vastaus on yksinkertainen.

– Minulle se on täydellistä eskapismia. En katso elokuvia tai sarjoja, jotka perustuvat tosielämään. En halua kuunnella, kun ihmiset kertovat tosielämän ongelmistaan. Työni on niiden ongelmien parissa. Tässä on dokaamista, panemista, taikaa ja lohikäärmeitä. Täydellistä!

– Minua myös kiinnostaa, kuinka paha joku voi olla. Ramsay Bolton on ollut yksi suosikkihahmoistani. Jotenkin viehätyn sellaisesta ultraväkivallasta. Ramsayta esittävä Iwan Rheon sanoi joissain haastattelussa, että hahmosta tykkäävät ovat " a little bit fucked up" (vähän sekaisin). Minun kohdallani se pitää paikkansa, Alizad nauraa.

Tv-tuottaja arvostaa myös vahvoja naishahmoja. Hänestä sarjan hienoin elementti on se, että naiset ovat suurimmat sankarit ja varastavat koko shown. Armanin lempihahmo koko sarjassa on Arya Stark.

– Jos miettii kaikkea, mitä se on joutunut kokemaan, ja miten se käsittelee kaiken, onhan se ihan mahtavaa. Se mimmi on koko sarjassa yhdellä ihan saatana pitkällä epämukavuusalueella. Arvostan sitä henkistä kasvua, jonka hän kokee.

Kysyttäessä kuka sarjan hahmoista hän itse olisi, Alizad pohtii hetken.

Varmaan joko Arya Stark tai Jon Snow. Jon on niin saatanan komea, upea ja cool!, hän nauraa.

Tuleva kausi alkaa 16. heinäkuuta, mutta Suomessa jaksot nähdään virallisesti 17. päivä. Alizad aikoo alustavasti odottaa muutaman jakson kertymistä ja katsoa niitä useamman kerrallaan.

Hän ei halua liikaa ladata odotuksia tuleviin tapahtumiin, mutta muutama toive hänellä on.

– Minua kiehtoisi nähdä Danaerys Targaryenin vallanhimon kasvavan ja hänen vähän jopa flippaavan. Hullun kuninkaan perinnön tulevan esiin. Se olisi todella jännittävää katsottavaa. Nythän hän vaikuttaa aika ylivoimaiselta, kun on isot armeijat, laivoja ja kolme lohikäärmettä. Tätä menoa siitä tulee kuin Saksan Puolan valtaus. Kävellään vaan sisään ja todetaan että hei, me otetaan nyt tämä.

– Loppupeleissä on kiinnostavinta, että kuka istuu valtaistuimella. Ehkä se on Arya, ehkä jopa Tyrion. Ehkä se on joku joka tulee täysin takavasemmalta, joku jota kukaan ei osannut odottaa. Apua, mitä jos se onkin Petyr! En tiedä voiko tällaista sarjaa lopettaa niin, että kaikki päättyi onnellisesti ja he ratsastivat yhdessä auringonlaskuun.

Haastattelun aikana Alizad hehkuttaa Game of Thronesia useasti parhaaksi koskaan näkemäkseen sarjaksi. Yhden ongelman hän kuitenkin löytää.

– Tämän jälkeen kaikki muut sarjat ovat tuntuneet ihan paskoilta. Sama kuin kaikki Playstation-pelit Uncharted 4:n jälkeen. Mikään ei vaan tipu. Missään ei ole näin hyvää juonta ja käsikirjoitusta. Ja jos on, siinä ei ole lohikäärmeitä.

Arman Alizadin must see -televisiosarjat

1. Game of Thrones
2. OZ (kylmä rinki)
3. Family guy
4. Vikings
5. Dexter
6. Black sails
7. Breaking bad
8. Marco Polo
9. Suits
10. Dallas (alkuperäinen)
Written by:

Toni Tervo

Ota yhteyttä