USU: Hallituspuolueissa halua saada ihmiset juomaan alkoholia mieluummin ravintoloissa – "Olisi ihan tervettä"

Hallituspuolueissa on valmiutta laskea ravintola-alkoholin hintaa.

Johanna Erjonsalo

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmissä on halua siirtää anniskelua ravintoloihin ja laskea ravintoloissa myytävän alkoholin arvonlisäveroa, kertoo Uutissuomalainen.

– Olisi ihan tervettä, että alkoholin nauttiminen voisi tapahtua hivenen enemmän ravintoloissa, jos sitä ylipäätään halutaan nauttia. Ja jos pelivaraa löytyy arvonlisäveron alentamiseen, se olisi ihan hyvä asia, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoo Uutissuomalaiselle.

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Markus Lohen mukaan erilaisia vaihtoehtoja on mietitty, jotta kulutusta pystyään ohjaamaan ravintoloihin. Arvonlisäveron laskusta on puhuttu yleisellä tasolla.

– Jos saadaan sellainen kuvio, että saadaan parannettua ravintoloiden kannattavuutta ja ohjattua asiakkaita sinne, niin mikä ettei, se on silloin ihan järkevää, Lohi sanoo Uutissuomalaisen haastattelussa.

Myös kokoomuksessa on halua kohentaa ravintoloiden toimintaedellytyksiä ja alentaa arvonlisäveroa.

– Ajatuksena se on erittäin kannatettava, eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Jukka Kopra sanoo Uutissuomalaiselle.

Uutissuomalainen ei tavoittanut Uusi vaihtoehto -ryhmän johtoa, mutta ryhmän kansanedustajat ovat olleet aiemmin avoimia alv:n laskemiselle.

Ravintoloissa myytävän alkoholin arvonlisäveron laskeminen edellyttäisi kuitenkin Uutissuomalaisen mukaan sitä, että jostakin muualta saataisiin sille katetta. Yhtenä vaihtoehtona siihen on alkoholiveron nostaminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.