Puheenaihe

USU: Turvakoteja tulossa lisää – viime vuonna yli 1 000 piti ohjata tilanpuutteen takia muualle

Uudet turvakodit tulevat tarpeeseen, sillä viime vuonna 1 198 avun hakijaa jouduttiin tilanpuutteen vuoksi ohjaamaan toiseen palveluun, kertoo Uutissuomalainen.

Johanna Erjonsalo

Suomeen perustetaan ensi vuoden aikana lisää turvakoteja lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa pakeneville, kertoo Uutissuomalainen.

Uudet turvakodit tulevat tarpeeseen, sillä viime vuonna 1 198 hakijaa jouduttiin tilanpuutteen takia ohjaamaan toiseen palveluun. Vuonna 2015 vastaava määrä oli 1 182.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on Uutissuomalaisen mukaan jo aloittanut uusien toimijoiden haun, mutta hakemuksia ei ole vielä tullut. THL on järjestämisvastuussa turvakotipalveluista, joita tuottavat eri järjestöt ja kunnat.

– Uusia turvakoteja halutaan sinne, mistä selkeästi puuttuu. Tällaisia ovat Keski-Uusimaa, Kanta-Häme ja Etelä-Pohjanmaa. Harvaan asutuilla alueilla, joilla on pitkät välimatkat, on kehitetty etäyksikkötoimintaa, kehittämispäällikkö Helena Ewalds kertoo Uutissuomalaiselle.

Vielä ei ole tiedossa, montako uutta turvakotia tai turvakotipaikkaa ensi vuonna tulee. Määrä riippuu hakemuksista ja siitä, päättääkö eduskunta sisällyttää ensi vuoden budjettiin hallituksen lupaaman neljän miljoonan euron lisämäärärahan. Uutissuomalaisen mukaan päätökset tehdään marras–joulukuussa.

Tänä vuonna valtio lisäsi Uutissuomalaisen mukaan turvakotien rahoitusta kahdella miljoonalla, minkä turvin kevään aikana perustettiin kolme uutta turvakotia ja yksi turvakodin etäpiste. Etäpiste mukaan luettuna turvakoteja on nyt 23.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu