Milloin länsimetro alkaa kulkea? Oranssi tuubi taas vedonlyönnin kohteena

Länsimetron liikenteen alkamisesta voi taas lyödä vetoa.

Johanna Erjonsalo

Länsimetrosta voi jälleen lyödä vetoa. Tällä kertaa vetoa voi lyödä Länsimetron kaikille avoimen liikenteen alkamisesta.

Toistaiseksi on näyttänyt siltä, että länsimetron liikenne käynnistyisi todennäköisesti syyskuun lopussa. Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi vahvisti Etelä-Suomen Medialle heinäkuun loppupuolella, että syyskuu on edelleen tavoitteena.

Lopullisen päätöksen länsimetron käyttöönottamisesta tekee liikennöinnistä vastaava Helsingin seudun liikenne.

Vedonlyöntiyhtiö Betssonin kertoimenlaskijat uskovat, että länsimetro todella alkaa kulkea syyskuussa tai aiemmin. Kerroin syyskuulle tai sitä aiemmalle ajankohdalle on yhtiön mukaan 1,60.

Mitä pienempi kerroin, sitä todennäköisempi kyseinen vaihtoehto on.

Kerroin sille, että länsimetron liikenne alkaisi loka-joulukuussa on 2,50 ja että liikenne alkaisi ensi vuonna taas 4,00. Kerroin liikennöinnin alkamiselle vuonna 2019 tai myöhemmin on 12,00.

Yhtiöllä on ollut avoinna vetokohde länsimetron liikennöinnin alkamisajasta kahdesti aiemminkin. Yhtiön mukaan veikkaajat uskoivat vahvimmin länsimetron liikennöinnin alkamiseen maaliskuussa 2017, mutta aloitus on toistaiseksi aina venynyt ennustettua pidemmälle.

toimitus