Myrsky aiheutti Länsi-Uudellamaalla 85 tehtävää – salama sytytti 6 tulipalo

Lukijan kuva

Kiira-myrsky aiheutti Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselle lauantaina yli 85 tehtävää kello 18–23.

Pelastuslaitoksen mukaan valtaosa tehtävistä oli vahingontorjuntatehtäviä Espoon ja Kirkkonummen alueilla. Joukossa oli myös 6 tulipaloa. Pahin tilanne oli Lohjalla, jossa salama iski viljankuivaamoon ja aiheutti mittavat vahingot, kun rakennuksen katto syttyi tuleen ja kuivumassa ollut vilja tuhoutui.

Muut hälytykset koskivat muun muassa ajoradoille, sähkölinjoille ja rakennusten päälle kaatuneita puita sekä vesivahinkoja. 

Myös kaikki Espoon ja Kirkkonummen alueen sopimuspalokunnat (VPK) sekä osa Lohjan ja Tammisaaren alueen sopimuspalokunnista on ollut hoitamassa kiireettömiä vahingontorjuntatehtäviä. 

Tehtävistä 63 oli Espoossa, 11 Kirkkonummella, kuusi Lohjalla, kolme Raaseporissa ja kaksi Vihdissä.

Pelastuslaitokselle kuuluvat raivaustehtävät, joissa kaatuneet puut voivat aiheuttaa välitöntä vaaraa ihmisille tai omaisuudelle. Sähkölinjojen päälle kaatuneet puut raivaa pääsääntöisesti sähkölaitos.

Puita kaatui, sillä tuuli puhalsi Ilmatieteen laitoksen mukaan pahimmillaan 30,8 metriä sekunnissa. Myrskyennätys mitattiin Kirkkonummella.
 
Koska hätäkeskukseen tuli vielä myöhään lauantai-iltana paljon soittoja, pelastuslaitos toivoi, että myrskyyn liittyen ihmiset ilmoittavat vain välitöntä vaaraa aiheuttavista tilanteista hätänumeroon 112.

Lue myös: Onko myrsky Kiira vai Klaara? – SS: Ensimmäinen nimi kalenterissa ratkaisee

32 776 taloutta 29 kunnassa vielä illalla ilman sähköä – Katso kuntakohtaiset luvut tästä

Päivitetty 13.8. klo 00:45 tehtävien määrä ja kuntajakauma.