Ei vielä metroa, mutta Länsiretro kulkee jo – Tämä viikko ilmaista kyytiä nivelbussilla Helsingin ja Espoon Matinkylän välillä

Länsiretrobussi liikennöi tämän viikon Ison Omenan ja Lasipalatsin välillä.

Citycon

Matinkylässä Espoossa toimiva Kauppakeskus Iso Omena on käynnistänyt tämän viikon kestävän kampanjan, jossa Helsingin Lasipalatsin ja kauppakeskuksen välillä liikennöi Länsiretro -tarrat kylkiinsä saanut nivelbussi.

– Päätimme vähän pilke silmäkulmassa ennakoida metroliikenteen alkamista. Ajankohta tempaukselle määräytyi sen mukaan, että länsimetron liikennöinnin piti alkaa viime vuonna elokuun puolivälissä, Cityconin markkinointipäällikkö Martin Österberg kertoo.

Viime aikojen myönteiset uutiset metroliikenteen todennäköisestä alkamisesta tulevan syyskuun aikana oli Österbergin mukaan se kimmoke, joka sai retrobussinkin liikkeelle.

Retrobussi ja siitä tehty video ovat kirvoittaneet jo paljon myönteistä palautetta muun muassa kauppakeskuksen Facebook-sivuilla.

Länsiväylää ajavan Retrobussin kyytiin pääsee ilmaiseksi. Kyytiin tai kyydistä pois voi nousta myös matkan varrella olevilta bussipysäkeiltä.

– Mitään ostopakkoakaan ei matkustajilla Isossa Omenassa ole, Österberg naurahtaa.

Bussiin on lisätty retrohenkeä muun muassa liimaamalla ajan patinoimien penkkien selustoihin menneen ajan tarroja.

– Kuljettajallekin on hankittu vanhanajan kuljettajalakki.

Retrobussi liikennöi ensi sunnuntaihin 20. 8. saakka. Lasipalatsin edestä bussi starttaa tasatunnein arkisin kello 7–18 välillä ja la-su kello 12–18.

Paluumatkalle Isosta Omenasta lähdetään aina puolelta.

Aikataulu riippuu retrobussin esittelytekstin mukaan sen toimintavarmuudesta, kuskin kaasujalasta sekä aamu- ja iltapäiväruuhkista.

Sen oikean länsimetron liikennöinnin pitäisi viimeisimpien arvioiden mukaan käynnistyä tulevan syyskuun aikana, sen loppupuolella.

 

Katso video

 

Käyttäjän Seppo Korkman kuva
Seppo Korkman