Syksy alkuun Sellosalista – Menolippu siivittää Mira Luodin uraa

Alina Toivanen, Emppu Suhonen, Mira Luoti, Jenni Salminen ja Malla Rantanen ovat soittaneet menestyksekkäissä bändeissä.

Tommi Saarikoski

KULTTUURI Soolouraa luova Mira Luoti aloittaa syksyn keikat Sellosalista. Keikalla kuullaan tuoreimmat hitit.

Festarikesä on ohi, ja laajasti ympäri Suomea keikkaillut Mira Luoti vaihtaa isot lavat intiimeihin esiintymispaikkoihin. Ex-PMMP-vokalisti aloittaa syksynsä keikalla Sellosalissa, sitten keikat jatkuvat klubeilla.

– Festarilavalla ja konserttisalilla on valtavan iso ero, koska kemiat ja energiat artistin ja yleisön välillä ovat aivan erilaisia, Mira Luoti sanoo.

Turun vuosinaan Mira Luoti lauloi kolmessa kuorossa ja esiintyminen konserttisaleissa tuli tutuksi. PMMP:n aikoina konserttisalit jäivät, ja laulaja tunnustaa nyt hiukan jännittävänsäkin.

– Olen tehnyt Empun (kitaristi Emppu Suhonen) kanssa duokeikkoja ja se on kyllä ollut ihanaa.

Olen saanut luoda uudet unelmat."

Mira Luoti julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa menestyksekkään PMMP -uran jälkeen keväällä 2016.

Tänä vuonna hän on ollut taas uusien asioiden edessä. Hänen esittämänsä versio klassikkobiisistä Menolippu soi tunnusmusiikkina äskettäin ensi-iltansa saaneessa Napapiiriin sankarit 3 -elokuvassa.

– Kun lähdin studiolle, tarkoituksena oli tehdä vain pieni pätkä Menolipusta. Sitten kaikki innostuivat, että tästä pitääkin tehdä kokopitkä biisi. Siitä alkoi huikea matka.

Kaikki huipentui siihen, että Mira Luoti pääsi tekemään Menolipusta musiikkivideon. Studiolla laulusoundiin haettiin koskettavaa sävyä.

– Video on kuin minielokuva – elokuva elokuvassa – ja se kuvattiin Nuuksiossa. Sen vuorokauden aikana roikuin kallioilla ja rämmin suossa.

Sellosalin keikalla Mira Luoti esiintyy naismuusikoista koostuvan uuden bändinsä kanssa.

– Perustin bändiä varten whatsapp-ryhmän ja se sai nimekseen Muikkelssonit. Siitä tuli sitten bändinkin nimi. Bändi koostuu rautaisista muijista.

Mira Luoti viihtyy soolouralla, mutta hän ja Paula Vesala ovat edelleen hyviä ystäviä ja myös heidän lapsensa ovat hyviä ystäviä keskenään.

– Sooloura on ihana ja erilainen. Olen saanut luoda uudet unelmat, kerätä uudet ihmiset ympärille ja ja hakea sitä, mitä minä olen.

Sellosalin keikka alkaa akustisella ja rauhallisemmalla osuudella, toisella puoliajalla kuullaan sähköisempi setti.

– Sellosalissa kuullaan uusiakin biisejä. Työstämme koko ajan uusia kappaleita ja ne lisätään ohjelmistoon heti, kun ne valmistuvat.

Perheenäidin ja keikkailevan artistin roolien yhdistäminen onnistuu Mira Luodin mukaan yllättävän luontevasti.

– Yritän noudattaa lastentahtisia elämäntapoja. Pitää muistaa levätä ja syödä hyvin, niin ääni kulkee.

Käyttäjän Anneli Tuominen-Halomo kuva
Anneli Tuominen-Halomo