HKL-pomolta yksi varma fakta länsimetron startista – "Helpompaa viikonloppuna kuin arkena"

Länsimetro luovutetaan näillä näkyminen HKL:lle 1. syyskuuta. Tämän jälkeen kestää arviolta 30 päivää, että metron toiminnot saadaan ajettua ylös.

Päivi Tuovinen

Länsimetron liikenteen käynnistäminen on HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskosken mukaan helpompaa viikonloppuna kuin arkipäivänä.

– Matkustajamäärät ovat viikonloppuisin yleisesti vähäisempiä, joten mahdollisista häiriöistä olisi vähemmän haittaa matkustajille, Lehmuskoski huomauttaa.

Länsimetro Oy on ilmoittanut, että tällä hetkellä metroasemilla tehtävät lopputarkastukset etenevät aikataulussa niin, että metro ja sen asemat voidaan luovuttaa liikennöinnistä vastaavalle HKL:lle 1. syyskuuta,

 

– Liikenteen ylösajo kestää luovutuksesta noin 30 päivää. Tarkasti aikaa on mahdotonta sanoa, koska edessä on tuhansia eri toimenpiteitä, Lehmuskoski täsmentää.

Niinpä hän ei liikenteen tarkkaan aloituspäivämäärään ota kantaa.

– Siitä olemme HSL:n ja Länsimetro Oy:n kanssa keskustelleet, että liikenteen käynnistäminen on helpompaa viikonloppuna kuin arkena.

Almanakka kertoo, että tänä vuonna syyskuu päättyy juuri viikonloppuun. Lauantai on 30. syyskuuta ja sunnuntai 1. lokakuuta.

Lopullisen päätöksen liikennöinnin aloittamisajankohdasta tekee HSL.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Seppo Korkman kuva
Seppo Korkman