Sotaveteraanien johtaja vetoaa suomalaisiin: Pysytään rauhallisina ja rohkaistaan myös uussuomalaisia

Muistokynttilät herättivät ihmetystä sellaisten keskuudessa, jotka eivät tienneet niiden alkuperää.

Eija Quinlan

Eija Quinlan

Turun silmitön joukkopuukotus on kerännyt ihmisiä muistamaan uhreja paitsi Turun keskustan kauppatorilla myös muualla Suomessa.

Porvoon torilla on palanut alkuviikon kynttilämeri, joka on pysähdyttänyt monia muistelemaan Turun puukotuksia.

Kynttilämeri syntyi, kun maanantai-iltana kuutisenkymmentä ihmistä kokoontui kunnioittamaan Turun puukotusten uhrien muistoa ja osoittamaan yhteisöllisyydellä.

– Nyt pitää pysyä rauhallisena. Pitää myös rohkaista uussuomalaisia, koska hekin ovat selvästi peloissaan. Kyllä me tästä selviämme, kommentoi Porvoonseudun sotaveteraanien puheenjohtaja Tuomo Kankkunen Uusimaa-lehdelle.

Yleensä torilla istuskelevat ihmiset ovat hyvinkin kommentointihaluisia, mutta eivät tällä kertaa. Kommentteja heiltä sai nyhtämällä nyhtää.

– Se on niin rankka juttu. Olen ajatuksissani pitänyt etäisyyttä siihen, sanoo pyöräillen paikalle saapunut keski-ikäinen naishenkilö.

– Se oli surullista ja pelottavaa. Ei minua pelota, mutta yritän olla miettimättä sitä, sanoo puolestaan kolmekymppinen vaalea naishenkilö, joka hänkään ei halua kuvaansa tai nimeään lehteen.

– Kyllä se oli kamalaa, ehkä nyt vähän miettii enemmän kuin aikaisemmin. Mutta toisaalta, jos liikaa rupeaa miettimään, ei voi enää seistä täällä. Ei voi muuta kuin jatkaa arkea, sanoo porvoolainen torikauppias.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän eija.quinlan@media.fi kuva

Eija Quinlan