Puheenaihe

"Epäoikeudenmukaista" – Espoo nostaa taas kapinalippua joukkoliikenteen vyöhykerajoja vastaan

Espoo taistelee edelleen kaikkien kaupunkilaisten saamiseksi yhden ja saman vyöhykemaksun piiriin..

Seppo Korkman

Koko Espoo halutaan saada yhden vyöhykkeen piirin ensi vuonna toteutettavassa joukkoliikenteen maksulippu-uudistuksessa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto vaatii HSL:ä laatimaan selvitykset, millaisia kustannuksia syntyisi b-maksuvyöhykkeen laajentamisesta koskemaan koko Espoota. Toinen vaihtoehto on, että b-maksuvyöhyke ulottuisi Kehä III:n sisäpuolelle.

Kertaalleen hyväksytyssä vyöhykeuudistuksessa Espoo jakautuu kahteen lippuvyöhykkeen, b ja c siten, että esimerkiksi Leppävaara kuuluu halvempaan b-alueeseen, mutta siitä länteen olevat alueet kalliimpaan c-vyöhykkeeseen.

– Tämä ei ole oikeudenmukaista joukkoliikenteen käyttäjille, jotka saattavat joutua maksamaan eri hinnan matkastaan Espoon rajojen sisällä, konsernijaoston puheenjohtaja Maria Guzenina (sd.) huomauttaa.

Yhden vyöhykkeen Espoo -vaateen takana olivat jaostossa kaikki siellä edustettuna olleet puolueet.

Sen sijaan lausunnosta lipunhinnoista jaosto äänesti. Äänin 5–4 jaosto päätyi esittämään, että joukkoliikenteen lippujen hintoja ei koroteta ensi vuonna. Myös HSL:n pohjaesitys oli lippujen hintojen jäädyttäminen.

Espoon virkamiesesityksessä vaadittiin muun muassa länsimetron infrakustannuksiin viitaten lipun hintoihin korotusta.

Äänestyksessä korotusten puolesta äänestivät kokoomuksen ja perussuomalaisten edustajat. Hintojen pitämistä nykyisellään kannattivat vihreät, demarit, RKP ja KD.

Lopullisesti hinnoista ja myös mahdollisista vyöhykerajojen muutoksista päättää HSL.

Lisää aiheesta: 

Espoolaiset kolmeen kastiin HSL:n uudistuksessa – Vierekkäisillä asuinalueilla jopa kymppien ero lipunhinnassa4.5.2016 08.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu