Äiti ihmettelee Hesarissa: Poika yritti ostaa lippua käteisellä – heitettiin ulos junasta

Kuvituskuva.

Ari Peltonen

Hyvinkääläinen Anniina Kivilahti ihmettelee VR:n konduktöörien toimintaa.

Kivilahti kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivulla, että hänen Helsingistä Hyvinkäälle matkalla ollut 13-vuotias poika heitettiin ulos junasta Järvenpäässä.

Tapaus sattui viime sunnuntaina, kun poika matkusti äidin mukaan ensimmäistä kertaa yksin tätinsä luota Helsingistä kotiin Hyvinkäälle.

– Tieto VR:n lipunmyyntiuudistuksesta ei ollut tavoittanut lastamme eikä hänen junaliikennettä käyttämätöntä tätiään. Kuten ennenkin poika valitsi asemalla vaunun, jonka kyljessä ei ollut ”Ei lipunmyyntiä” -merkkiä ja jäi setelinsä kanssa odottamaan lipunmyyjiä, Kivilahti kirjoittaa.

Junassa poika oli kertonut äidin mukaan konduktööreille haluavansa ostaa lipun. Häntä opastettiin, ettei lippuja enää myydä junassa, ja että pojan täytyy jäädä pois Järvenpäässä ja ostaa lippu.

– Poika yritti hädissään selittää, ettei omista maksukorttia, jolla voisi ostaa lipun, mutta tarkastajanainen ei ottanut asiaa kuuleviin korviinsa vaan lähti vastaamatta jatkamaan matkaansa, Kivilahti kirjoittaa.

Toteltuaan poistumiskäskyä poika joutui toteamaan Järvenpäässä, että juna-asema on suljettu. Lopulta vähissä pukeissa ja liputta ollut poika sai soitettua pelastajat vieraalle asemalle kotoaan

Kivilahti on VR:lle vihoissaan.

– Jos VR:n uusi ”asiakaspalvelu” on sitä, että lapsi ajetaan ulos junasta vieraalle asemalle ja vieläpä välittämättä pätkääkään pojan hädästä, ei voi kuin toivoa, että tuleva kilpailutus parantaa veronmaksajien oikeusturvaa ja antaa vastinetta lipun hinnoille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän mikko.valimaa@media.fi kuva
Mikko Välimaa