Espoolta tuli meriselitys Suomenojan laittomasta veneensiirrosta: "Tapahtui vääränä päivänä"

Länsiväylän haltuunsa saamasta videosta näkyi, että laittomia kuljetuksia on tehty Suomenojan venesatamassa edelleen.

Kuvakaappaus

Suomenojan satamassa työskentelevillä ei ole, eikä heiltä edellytä ammattitaitoa arvioida veneensiirtokuljetusten laillisuutta.

Näin todetaan Espoon kaupungin liikuntapalvelujen vastauksessa valtuutettu Jouni J. Särkijärven (kok.) jättämään valtuustokysymykseen.

Siinä viitataan kaupunki Länsiväylän kesäkuussa uutisoimaan (LV 28.6. 2017) laittomaan veneenkuljetukseen Suomenojan satamassa.

Särkijärvi perää, mihin toimenpiteisiin kaupunki ryhtyy, jotta Suomenojan satamassa jo pitkään jatkuneet kaupungin maineelle haitalliset ilmiöt saataisiin loppumaan.

Kysymyksessään Särkijärvi vaatii myös kaupungilta toimia, jotta satamaan saataisiin sellaiset vastuuhenkilöt, jotka ymmärtävät tämän tavoitteen tärkeyden.

Kyseisessä tapauksessa kuljetusyrittäjä siirsi hylkyvenettä satamassa ilman, että vene olisi sidottu lain edellyttämällä tavalla.

Länsiväylän kesällä haltuunsa saamat kuvat ja videot todistavat, että venettä siirretään pelkän kuljetusnosturin avulla. (Katso kesäkuussa kuvattu video alta.)

Liikuntatoimen selvityksen mukaan hylkyveneen siirto tehtiin päivää ennen sovittua.

– Tmi. Karttusen kanssa oli sovittu siirron tapahtuvan tiistaina 27.6.2017, jolloin olisimme voineet valvoa, että lakeja ja asetuksia noudatetaan. Tmi Karttunen oli toteuttanut siirron jo maanantaina 26.6.2017 eikä meidän oma valvonta ehtinyt paikalle, todetaan Espoon liikuntajohtaja Martti Merran laatimassa vastauksessa.

Liikuntatoimen selvitysten mukaan ainut laittomuus siirrossa oli kiinnitysliinan puuttuminen.

Kaupunginhallituksen käsittelyyn maanantaina tulevassa vastauksessa huomautetaan myös, että poliisi on ajoittain ollut valvomassa toimintaa satamissamme, mutta se ei näihin lain rikkomisiin ole puuttunut. Vastaavaa ongelmaa on valitettavasti havaittu myös muissa pääkaupunkiseudun satamissa.

– Espoon kaupungilla ei ole mahdollisuutta suorittaa poliisille kuuluvaa tieliikennelain noudattamisen valvontaa satama-alueilla, vaikka omalta osaltaan kaupunki pyrkii valvomaan toimintaa siellä mahdollisuuksien mukaan.

Vastauksen mukaan liikuntatoimi on tiedon saatuaan ollut yhteydessä yrittäjään ja muistuttanut, että kaikissa Espoon tilaamissa siirroissa noudatetaan lakeja ja asetuksia.

Written by:

Seppo Korkman

Ota yhteyttä