HSL: Kaikilta asemilta voi nyt ostaa matkalipun

HSL:n mukaan kaikilta HSL-alueen asemilta voi nyt ostaa matkalipun.

Anton Soinne

HSL on saanut päätökseen lipunmyyntiautomaattiensa asennukset. Nyt HSL-alueen 48 asemasta 47:llä on mahdollisuus ostaa lippu myös automaatista.

Kaikilla asemilla on vähintään yksi automaatti Kirkkonummen asemaa lukuun ottamatta. Kirkkonummella lipun voi ostaa aseman viereiseltä R-kioskilta.

Kesän aikana HSL on asentanut alueelleen 29 uutta kertalippuautomaattia sekä 3 monilippuautomaattia.

Keravalla automaatti on VR:n automaatti, josta saa myös HSL:n lippuja. Keravalle ja Kirkkonummelle asennetaan syyskuun aikana monilippuautomaatit, joissa voi ladata matkakortteja ja ostaa lipun joko käteisellä tai kortilla.

– Pahoittelemme asiakkaillemme automaattien viivästymisestä aiheutunutta haittaa. Onneksi asennukset ovat sujuneet heinä–elokuussa suunnitelmien mukaisesti, kun kokoamiseen liittyvät ongelmat saatiin ratkaistua, ryhmäpäällikkö Risto Vaattovaara HSL:stä sanoo.

Heinäkuun puolivälistä lähtien HSL:n lipunmyyjät ovat paikanneet osaltaan automaattien puutetta myymällä lippuja muun muassa lentoasemalla ja Helsingin päärautatieasemalla.

Lipunmyyjät lopettavat nyt työnsä, kun automaattien asennukset ovat valmistuneet. Lentokentällä jatkaa kuitenkin HSL:n ja VR:n yhteinen opastushenkilökunta turistien auttamista lippuautomaattien käytössä.

Tällä hetkellä HSL:n lippuja voi ostaa HSL:n automaattien lisäksi HSL-alueella sijaitsevista VR:n automaateista, R-kioskeista sekä perinteisesti matkakortilla ja HSL:n mobiililippusovelluksella.

Mobiilisovelluksen tuotevalikoima laajenee syksyllä vuorokausi- ja lastenlipuilla sekä mobiilikausilipuilla ensi vuoden alussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän oskari.lehto@media.fi kuva
Oskari Lehto