Video: Tulli paljasti massiivisen dopingaineiden salakuljetuksen – huumeita takavarikkoon jopa 100 000 eurolla

Tullin haaviin on jäänyt satojentuhansien eurojen arvoinen doping- ja huumelasti. Salakuljetuksen takana epäillään olevan kahden Pirkanmaalla asuvan liikemiehen. – Kuvituskuva.

Tuomas Massinen / arkisto

Tulli on paljastanut kahden pirkanmaalaisen liikemiehen vuosina 2016–2017 harjoittaman laajamittaisen dopingaineiden maahantuonnin ja törkeän huumausainerikoksen.

Liikemiesten käytössä olleista varastotiloista ja asunnoilta takavarikoitiin doping- ja huumausaineita arviolta 100 000 euron arvosta.

Miehet ovat salakuljettaneet suuria määriä erilaisia nestemäisiä ja tablettimuodossa olevia dopingaineita Suomeen postitse ja kuriirilähetyksinä pääosin Kiinasta ja Latviasta.

Vuonna 2016 Tulli takavarikoi Kiinasta tilatun kasvuhormonilähetyksen, jonka vastaanottajaksi oli ilmoitettu suomalaisen tekaistun yrityksen osoite- ja yhteystiedot. Lisäksi Tulli epäilee liikemiesten käyttäneen virolaista metallikauppaa harjoittavaa yhtiötänsä useamman kerran salakuljetettujen dopingainelähetysten vastaanottajana.

Tullin esitutkinnan mukaan dopingainekaupalla on tavoiteltu suurta taloudellista hyötyä. Takavarikoitujen doping- ja huumausaineiden yhteenlaskettu katukauppa-arvo on arviolta 100 000 euroa.

Tulli teki maaliskuussa 2017 etsinnät liikemiesten asuntoihin ja useisiin heidän käytössään olleisiin varastoihin.

Pääosin varastotiloista ja myös toisen epäillyn asunnosta Tulli takavarikoi yhteensä yli 8 150 millilitraa ampullimuodossa ollutta testosteronia ja anabolista steroidia sekä yli 25 000 anabolista steroidia vaikuttavana aineena sisältänyttä tablettia.

Näiden tavanomaisten dopingaineiden lisäksi Tulli takavarikoi satoja 1–10 millilitran kasvuhormoniampulleja.

 

Written by:

Jari Pietiläinen

Ota yhteyttä