Länsimetrokokeilu sekoitti metroliikenteen – "Tullaan analysoimaan tarkasti"

Torstaina testataan myös uusia laiturinäyttöjä.

Patrick Wikblad

Torstaina aamulla tehdyt koeajot Espoon metroradalle sekoittivat metron vuorovälit, vaikka näin ei HKL:n mukaan pitänyt käydä. Vielä eilen HKL vakuutti tiedotteessaan, että koeajo ei vaikuta metron aikatauluihin normaaliliikenteessä.

Tänä aamuna kiukkuiset matkustajat ovat avautuneet HSL:n Facebook-sivulla muun muassa siitä, miksi 4 minuutin vuoroväli oli muuttunut 10 minuuttiin. Lisäksi tiedottamista moititaan.

– Mellunmäessä laituri täynnä porukkaa. Mitään tietoa metron kulkemisesta ei ole. Ei kuulutuksia, ei mitään. Hyvin taas hoidettu, kun maksava asiakas ei tiedä pääseekö töihin ajoissa, eräs matkustaja kirjoitti.

HSL:n mukaan ongelmat jatkuivat aamupäivällä. HSL tiedotti kello 10 jälkeen, että ongelmien pitäisi poistua 11:een mennessä.

Toinen palautteen antaja huomautti Facebookissa, että myös Vuosaaressa oli laiturin täydeltä metroa odottavia, ja toivoi, että koeajot suoritettaisiin yöaikaan.

HSL:n vastauksen mukaan koeajot tehdään osana normaalia liikennettä, koska siten on mahdollista saada "realistinen kuva liikenteen kulkemisesta koko metron osuudella". Etukäteen ei HSL:n mukaan osattu varautua häiriöihin tässä mitassa ja päivän kokemukset tullaan analysoimaan tarkasti.

Ajantasaista tietoa metron aikatauluista ja häiriöistä löytyy muun muassa sivuilta hsl.fi

Lue myös: Länsimetron koeajo keskeytettiin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Kaisa Paastela

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Metrossa koeajoja Espoon puolelle – "Junat tarkastetaan Ruoholahdessa, jotta matkustajia ei jää kyytiin"HKL-pomo: Länsimetro valmis liikenteeseen lokakuun puolivälissäLänsimetron koeajo keskeytettiin