Länsimetron koeajoissa uusi yritys ensi tiistaina – "Metroliikenteen luotettavuudesta ja turvallisuudesta ei tingitä"

Länsimetrotestaukset jatkuvat.

JOHANNA ERJONSALO

Länsimetron koeajoja jatketaan ensi tiistaina, kertoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski Helsingin Uutisille ja Länsiväylälle.

– Koeajot jatkuvat ensi tiistaina, jolloin koeajoja tehdään länsimetron osuudella. Kun länsimetron puolella koeajot onnistuvat, jatketaan koeajoja koko metron pituudella (nykymetro+länsimetro) vielä ainakin kolmena päivänä. Lisäksi huomattava määrä muita testauksia tehdään, Lehmuskoski sanoo.

Länsiväylä-lehden haastattelussa Lehmuskoski vakuutti, että länsimetron ruuhka-aikaan vaatima tiheä vuoroväli 2,5 minuuttia onnistuu.

Metron avaamisen ajankohta on venynyt pelkästään tämän syksyn mittaankin jo useita kertoja.

– Länsimetro avataan liikenteelle, kun metrojärjestelmän toimivuudesta ja luotettavuudesta on varmuus. Nyt eilisessä koeajossa ilmenneet ongelmat ja puutteet korjataan ennen tätä. Metroliikenteen luotettavuus ja turvallisuus ovat asioita, joista ei tingitä aikataulun eikä minkään muun syyn takia, Lehmuskoski paaluttaa.

Torstaina tehdyt koeajot Espoon puolelle sekoittivat metroliikenteen ja saivat junat kulkemaan epäsäännöllisesti, ja lopulta koeajot jouduttiin keskeyttämään. Keskeytyksen syy oli sähköjärjestelmän ylikuormittumisesta johtuva sähkönsyöttöongelma.

Torstain koeajojen häiriöissä oli pääsääntöisesti useista pienistä ongelmista, jotka peräkkäin sattuessaan kertautuivat ajoajoissa, HKL tiedotti. Tällaisia olivat muun muassa havaittu virhe liikenteen käynnistämissuunnitelmassa, pieni tekninen vika ja inhimillisistä syistä johtuva kuljettajan myöhästyminen.

Eilen julkaistussa verkkokyselyssä 77 prosenttia vastaajista kertoi menettäneensä uskonsa länsimetroon. Vastaajia oli kaikkiaan 604.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Kaisa Paastela kuva
Kaisa Paastela