MTV: Kiimainen ravintoloitsija ahdisteli tarjoilijoita – vältti syytteet

Kuvituskuva

Arkisto

Algerialaistaustaisen omistajan toiminta pelotti ravintolan naistyöntekijöitä. Tapauksesta kirjoittaa MTV Uutiset.

Algerialaistaustainen ravintoloitsija oli MTV:n mukaan kutsunut yhtä työntekijää prostituoiduksi ja kysellyt naisen seksielämästä. Hän oli myös halunnut suudella naista ja tunnustanut rakkautensa hänelle, mikä oli pelottanut naista.

Toinen työntekijä oli luonnehtinut ravintoloitsijaa kiimaiseksi ja himokkaaksi. Ravintoloitsija oli naisen mukaan hinkannut itseään ja sanonut naisen huulten kutsuvan häntä. Musiikin soidessa ravintoloitsija oli vetänyt naistarjoilijat tanssiin.

Lisäksi mies oli huutanut ja haukkunut työntekijöitä, ja eräs miespuolinen työntekijä oli saanut potkut sairasloman vuoksi.

Helsingin käräjäoikeus katsoi, että 42-vuotias ravintoloitsija oli vuosien 2013-2015 aikana kohdellut kolmea naistyöntekijää seksuaalisesti halventavalla tavalla.

Ravintola, jossa rikokset tapahtuivat, oli Kapteeninkadulla toiminut Four Seasons Salads & Delicatesses -ravintola, joka lopetti toimintansa vuonna 2015. Omistaja oli tämän jälkeen lähtenyt maasta ja palannut Algeriaan äitinsä luokse. MTV:n mukaan omistaja näin vältti syytteet työturvallisuusrikoksesta ja työsyrjinnästä, koska rikosten syyteoikeus ehti vanheta kuluvan vuoden helmikuussa.

Ravintolan taustayhtiö sai 4000 euron yhteisösakon. Tarjoilijoiden korvausvaatimukset käsitellään erillisessä oikeudenkäynnissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus