Tällainen mies on OP Ryhmän uusi pääjohtaja

OP Ryhmä

OP Ryhmän pääjohtajana ensi vuoden maaliskuussa aloittava helsinkiläinen Timo Ritakallio on kolmen tutkinnon mies. Hän on oikeustieteen maisteri, MBA ja tekniikan tohtori. Oikeustieteen tutkinnon Ritakallio on suorittanut Turun yliopistossa, muut opinnot Aalto-yliopistossa. 

Ritakalliosta tulee OP Ryhmän luotsi nykyisen pääjohtajan Reijo Karhisen siirtyessä eläkkeelle. Nimityksen myötä Ritakalliosta tulee myös OP Yrityspankki Oyj:n hallituksen puheenjohtaja.

Ritakallio siirtyy OP Ryhmään Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisesta, jossa hän on toiminut varatoimitusjohtajana vuosina 2008-2014 ja toimitusjohtajana vuodesta 2015 lähtien.

Ennen Ilmarista Ritakallio on työskennellyt pitkään OP Ryhmässä eri johtotehtävissä. Ritakallion historiasta löytyy myös vuoden pesti Perimistoimisto Contant oy:ssa, jossa hän työskenteli perintälakimiehenä vuosina 1985–1986.

Ritakalliolla on mittava lista luottamustehtäviä. Hän on muun muassa Outotec oyj:n hallituksen varapuheenjohtaja ja Suomen Olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja.

Harrastuksikseen Ritakallio mainitsee ansioluettelossaan suunnistuksen, tenniksen ja golfin.

Into hyvän ryhdin ja toimintakykyn säilyttämiseen myös muutostilanteissa näkyy myös Ritakallion vuonna 2016 valmistuneen väitöskirjan nimessä, joka on: Shaping Elements While Maintaining Fit. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Tiina Örn kuva
Tiina Örn