Nelikymppinen mies laihdutti 10 kiloa 5 viikossa – Tältä näyttää vatsakumpu nyt

Mika Rinne pudotti viiden viikon aikana kymmenen kiloa painoa. Vyötärökin kaventui saman verran.

Mika Rinne

Mika Rinne pudotti viiden viikon aikana kymmenen kiloa painoa. Vyötärökin kaventui saman verran.

Mika Rinne

Mika Rinne pudotti viiden viikon aikana kymmenen kiloa painoa. Vyötärökin kaventui saman verran.

Mika Rinne

Henkilöstömyyjänä työskentelevä Mika Rinne vaihtoi ruokavalionsa kasvispainotteisempaan. Myös saunakaljat vähenivät.

Mika Rinne

Elimistön näkyvät vanhenemismuutokset alkavat viimeistään 40–50-vuotiaana. Viimeistään silloin on hyvä hetki kiinnittää huomiota omiin elintapoihin.

Näin teki henkilöstömyyjänä työskentelevä nelikymppinen Mika Rinne, joka huomasi ylipainon ja huonokuntoisuuden tulleen osaksi elämäänsä.

Myös verenpaineet sekä veren sokeri- ja kolesteroliarvot olivat yläkantissa. Innostus keventämiseen tuli, kun Rinteen ystävä yllytti kokeilemaan uudenlaista tapaa laihduttaa.

– Vaimoni on noudattanut aikaisemmin tämänkaltaisia dieettejä, ja olen ollut epäileväinen niitä kohtaan. Nyt näyttää kuitenkin hyvältä. Olen tyytyväinen siihen, että lähdin kokeilemaan. Kunto on parantunut, olo on energisempi ja on kaikin puolin kevyempi olla.

– Paino tippui viidessä viikossa kymmenen kiloa ja vyötärö kaventui saman verran. Kyllähän minulla on silti vielä varaa pudottaa painoa ja aionkin jatkaa tällä ruokavaliolla eteenpäin, Rinne sanoo.

Vanhempien terveelliset elämäntavat näkyvät koko perheen ravintotottumuksissa. Uusi, terveellisempi ruokavalio on otettu melko hyvin vastaan.

– Alussa oli vastustusta, mutta nyt ruokavalio maistuu lapsillekin. Vaimo on dieettiruokavaliostani mielissään, sillä hänkin noudattaa dieettiruokavaliota. Tosin se on eri kuin omani. Vaikka ruokavaliomme on kasvispainotteinen, lapset saavat kyllä edelleen syödä välillä makaronijuttujaan.

Rinteelle itselleen vaikeinta on ollut luopua sushista. Myös perinteiset saunakaljat ovat vähentyneet.

– Rakastan sushia, mutta sen hiilihydraattipitoisuuden vuoksi en voi syödä sitä. Jätin laihduttamisen myötä pois viljat, hiilihydraatit, maitotuotteet ja sokerit. Ensimmäiseen kahteen viikkoon en nauttinut myöskään alkoholituotteita. Vaaka on hyvä motivaattori.

Kun elämäntaparemontti alkoi tuntua hyvältä, se vei Rinteen nopeasti mennessään.

Pian hän kuitenkin huomasi, että keho ei pysynyt mukana. Liian reippaasti aloitettu liikuntaharrastus aiheutti sen, etteivät Rinteen jalat tahtoneet palautua. Nyt peruskunto on kuitenkin jo noussut, ja keho on löytänyt sopivan tasapainotilan.

– Muutos tapahtui yllättävän helposti. Toki ensimmäisellä viikolla ajatus kulki tavallista hitaammin, mutta sitten olo tasaantui.

Enää Rinne ei epäile dieettien voimaa, vaan nykyään kyseenalaisiksi ovat joutuneet Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositukset terveellisestä ravinnosta.

– Eivät kaikki ihmiset toimi samalla tavalla. Näin ollen yksi ruokavalio toimii yhdelle ja toinen toiselle. Jokaisen on etsittävä oma juttunsa, Rinne toteaa.

Teksti: Maiju Korhonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus