Puheenaihe

Keilarantaan kongressikeskus, hybriditorni ja kelluva sauna

Suomen korkeimmaksi kaavailtu toimistotorni Keilaranta Tower saa sisuksiinsa uusimpien suunnitelmien mukaan myös asuntoja. Lisäksi alueelle nousee iso kongressikeskus.

Arkkitehtitoimisto Pekka Helin & Co Oy

Espoon Keilarantaan Fortumin tornin naapuriin nousee tulevaisuudessa 26-kerroksinen hybriditorni, johon tulee paitsi toimistoja, myös asuntoja sekä hotelli. Samaan yhteyteen rakentaa myös 500 hengen kongressikeskus.

Alun perin Keilaranta 9:n tontille suunniteltiin Keilaranta Tower -nimeä kantaneessa hankkeessa toimistotornia.

Nyt suunnittelualue on laajennettu viereisellä kaupungin omistamalla tontilla.

Samalla eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen ja Hartelan yhteishankkeeseen on lisätty messu- ja kongressikeskus, näyttelytiloja sekä muuta palvelutarjontaa.

Alustavissa luonnoksissa suunnitelmissa on mukana myös veden päälle rakennettava näyttelypaviljonki sekä sauna baareineen.

Espoon elinkeino- ja kilpailukykyjaoksen linjauksen mukaan tavoitteena on mahdollistaa rantaraitin rakentaminen tonttien alueelle ja sen myötä palvelut rakennusten alakerrassa olisivat laajalti espoolaisten käytössä myös ilta-aikoina.

Työpaikat ja asunnot sijaitsisivat samassa kokonaisuudessa, autopaikat vuorottaiskäytössä ja palvelut olisivat asukkaille ja työntekijöille yhteisiä.

Jaosto patistaa nyt kaupunkisuunnittelulautakuntaa käynnistämään Keilaranta 9:n ja 11:n tontin asemakaavamuutoksen laadinnan kokonaisuutena.

Keilaranta Towerin kooksi on aiemmissa suunnitelmissa arvioitu noin 46 000 kerrosneliötä. Valmistuttuaan Keilaniemi Tower tulee nousemaan Keilarannan nykyistä maamerkkiä, Fortumin tornia korkeammalle.

Aiemmin Fortum suunnitteli siirtävänsä pääkonttorinsa Keilaranta Toweriin, mutta Länsiväylän tietojen mukaan tästä suunnitelmasta on luovuttu ja Fortum miettii muuttoa Nokian entisen pääkonttorin tiloihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Keilaniemen maisemat Kalasatamaa kalliimmat – Jättitornit odottavat oikeuden päätöstä1.10.2017 07.00
Espoo hakee uusia visioita Keilaniemen kehittämiseen – Raidejokerin päätepysäkki halutaan Fortumin tornin viereen19.1.2017 13.27

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu