Tutti-lammas oppii uusia temppuja, Mocca-koira rekkamiehen matkassa – Katso 20+ poimintaa eläinkuvakisasta: vielä ennätät osallistua!

Eläinkuvakisan voittaja: "Tutti-lammas opettelemassa uusia temppuja. Juoksee innoissaan herkkujen perässä!" Tuusula.

Emilia Niinimäki / Lukijan kuva

"Peppi ja Peltorit. Remppatouhuissa mukana Peppi, joka suhtautuu työturvallisuuteen tosissaan." Vantaa.

Leena Niemimäki / Lukijan kuva

"Voi vitsi, ne lähetti sieltä nettikaupasta mulle kaks numeroo liian pitkät jalat." Lehtimäki, Alajärvi.

Virpi Mäki-Opas / Lukijan kuva

"Metku-varsa elämänsä ensimmäistä kertaa laitumella, jalatkin menee ihan solmuun kun pitää juosta niin lujaa!" Tervalampi, Vihti.

Sanni Niiranen / Lukijan kuva

"Ei tippa tapa ja ämpäriin ei huku Jos se on poikittain." Kerava.

Mike Elemo / Lukijan kuva

"Vauhdin hurmaa. Ensimmäisenä juoksee saksanpaimenkoira Eve ja perässä tulevat treenikaverit Nefi ja Bessi. Tytöt tosiaan treenaavat yhdessä. Toivomme, että heistä jonain päivänä tulisi pelastuskoiria ja he ehkä tulevaisuudessa auttavat meitä löytämään kadonneita ihmisiä. Ilmeisesti treenit vaativat koirilta kovaa ajatustyötä, koska näin vauhdikkaasti treeniin jälkeen leikitään ja rentoudutaan, aivot on todellakin jätetty narikkaan!" Rajamäki, Nurmijärvi

Susanna Sihvo / Lukijan kuva

"Ressu nauttii kentällä piehtaroimisesta! Silmät kiinni ja suu leveässä virneessä." Tervalampi, Vihti.

Sanni Niiranen / Lukijan kuva

"Elvis rakastaa omenoita ja lenkillä omenan nähdessään vilkaisee ilkikurisesti taluttajaa ja nappaa omenan suuhunsa. Elvis kantaa "aarretta" koko matkan, eikä pudota sitä, vaikka menee tyttökoiria haistelemaan." Vantaa. Elvis on jo 12,5-vuotias leikkisä seniori. Vantaa.

Anne Bondarew / Lukijan kuva

"Kuva meidän jo edesmenneestä Tupsu-hamsterista. Kuva on otettu loka-marraskuussa 2016 ja käytimme tätä ystävien joulutervehdyksissä. Tupsu tykkäsi kovasti pähkinöistä, mutta tonttuhattua se ei suostunut pitämään." Nummela, Vihti.

Heli Nitovuori / Lukijan kuva

"Meidän Cockerspanielin synttärikestit." Vantaa.

Nikke Valygin / Lukijan kuva

"Roosalla kävi muutamana kesäpäivänä siilivauva vierailulla ja syömässä hänen ruokiaan. Tulivat lopulta hyvin toimeen ja siili hengaili takapihalla meidän kanssa niin kauan kun oltiin siellä. Juttelin sille ja vähän kutittelinkin. Yhtenä päivänä oli jo menossa pois, kun tultiin ulos ja huusin älä mene annan ruokaa. Se kääntyi takaisin, kipitti mun luo ja jäi odottamaan kuin koira. Kerran jäi siihen ruokalevolle, käpertyi kerälle, kierähti selälleen ja pienet jalat tuli esiin. Aika soma oli. "Järvenpää.

Sirpa Sandberg / Lukijan kuva

Chili-hevosen haukotus. Kuvaaja Ia, 12v. Nummela, Vihti.

Ia Simolin / Lukijan kuva

"Tässä kuva heinäkuulta, jolloin Pate oli 5 kk vanha. Ihmettelimme kun pihalta löytyi perunoita. Eräänä päivänä pottuvaras jäi kiinni itse teosta. Yllättyi itsekkin tuossa talon kulmalla, että näin hänet pottu suussa. Selvisi samalla kun perunan pois otin, että hän oli asiasta innoissaan. Hän juoksi suoraan isolla loikalla takaisin perunapenkkiin ja alkoi kaivaa uutta perunaa. Jästipäätä sai kieltää monta kertaa ja viedä pois penkistä, aina meno valtavalla loikalla takaisin ja kaivamaan! Ei oo vieläkään oppinut, vieläkin käy salaa kaivamassa." Lappeenranta.

Hanna Repo / Lukijan kuva

"No jopas on sieniä, tuumaa ragdoll kissa ihmeissään." Porvoo.

Ritva Rekola / Lukijan kuva

"Kukkuu. Ehkä vuoden levein hymy." Kuvassa Wanezza, s. 2006. Porvoo.

Kirsi Helanen / Lukijan kuva

"Lapa-kissa seuraa kotiväen touhuja pehmeän torkkupeiton päältä." Porvoo.

Inkeri Pääkkö / Lukijan kuva

"Hei kaikille! Nimeni on Mocca ja olen 3-vuotias bokseri. Rakastan yli kaiken rekalla ajamista isoveikan ja isännän kanssa. Osaan jo katsoa peileistä, koska isäntäni on tehnyt taikka purkanut lastin. Veikka avaa välillä ikkunat ja minä taas laitan musiikin soimaan, jotta muillakin on hyvä fiilis tehdä töitä." Hyvinkää.

Tuula Mattila / Lukijan kuva

"Halooooo! Kuka siellä on?" Kerava.

Mike Elemo / Lukijan kuva

"Kuvassa krokotiilia leikkii sileäkarvainen collie Tessa. Vaikka ilme näyttääkin hurjalta, todellisuudessa kyseessä on vain todella makea haukotus." Espoo.

Marianna Riepponen / Lukijan kuva

"Mitä pienempi kori tai laatikko, Alpo änkeää itsensä sinne nukkumaan." Lappeenranta.

Nina Neuvonen / Lukijan kuva

Etelä-Suomen Median jo perinteikäs lemmikkikuvakisa on loppusuoralla. Hauskoja eläinaiheisia kuvia on tullut runsaasti eikä videoistakaan ole puutetta.

Meneillä olevan eläinten viikon kunniaksi kokosimme parhaita otoksia ja videoita lemmikeistä – löytyykö näiden ihanien kuvien joukosta voittaja?

Muita kilpailuun tulleita kuvia ja niihin liittyviä tarinoita sekä osallistumisohjeet pääset katsomaan alempana tällä sivulla.

Kilpailusarjoja on kaksi: kaikki kisaan lähetetyt kuvat osallistuvat Hauskin eläinkuva -kisaan. Lisäksi palkitaan hauskin eläinvideo. Hauskimman eläinkuvan ottanut voittaa 4 kappaletta lippuja Horse Show'hun ja hauskimman videon kuvaaja palkitaan Böknas Yhdessä -valikoiman Soft Fleece -torkkupeitolla.

Voittajat valitsee Etelä-Suomen Median ammattilaisraati viikon 41 aikana.

Vielä ennätät osallistua: ennen 9.10. maanantaita lähetetyt kuvat ovat vielä mukana kisassa!

 

Alla olevan videon tarina (Kuvaaja: Mari Pasanen, Espoo.)

Pipsa-koira näyttää miten helppoa on avata portti kun on tarkkailut salaa palvelusväkeä. Asta-koira katsoo vieressä kärsivällisesti tyttärensä vapautusoperaation toteutusta. 

 

Alla olevan videon tarina (kuvaaja: Maarit Porthan, Nurmijärvi)

Rakas Unto-kilpikonnamme on usein osallisena lasten kanssa tehtävässä työssä. Unto on toiminut erilaisissa projekteissa, kuten intiaanin taikaesineenä lastemme yökoulussa tai kuten nyt, pienessä pöytäteatterissa. Lapsista on kivaa ja erittäin jännää, kun oikea eläin on osa tarinaa. Unto on erittäin lapsiystävällinen, päivisin virkeä ja häntä saa koskea, eikä hän ikinä pure tai näyki.

Sadusta "JÄNIS JA KILPIKONNA (Hanhiemon satuaarre)
"Mutta odotellessaan jänis tuli uniseksi ja päätti nukkua pikkuruisen hetken. Hetki venyi yhä pitemmäksi ja pitemmäksi ja jänis vain nukkui puun alla. Sillä välin kilpikonna ryömi eteenpäin hitaasti mutta varmasti. Pian se kulki nukkuvan jäniksen ohi. Se hiipi hyvin hiljaa eikä jänis herännyt. Kun jänis vihdoin säpsähti hereille, se huomasi, että kilpikonna astui parhaillaan maaliviivan yli."

Käyttäjän olli-pekka.lehtinen@media.fi kuva
Olli-Pekka Lehtinen