Puheenaihe

Lintuvaarantietä uhkaava katkaisu kummastuttaa  – "Luonnollinen ajoyhteys Turuntielle aiotaan sulkea"

Lintuvaarantien liikenne Turuntielle ohjattaisiin tulevaisuudessa paloaseman ja Metropolian välistä Portinvartijantietä pitkin.

Minna Airamaa

Suunnitelma katkaista Espoon Leppävaarassa suora yhteys Lintuvaarantieltä Turuntielle saa kovaa kritiikkiä kaupunkisuunnittelulautakunnassa ainoana leppävaaralaisena istuvalta Kai Lintuselta (kok.)

– Toteutuessaan järjestely vaikeuttaa huomattavasti Pohjois-Leppävaarassa asuvien luonnollista yhteyttä Turuntielle ja Kehä I:lle, Lintunen huomauttaa.

Yhteyden katkaiseminen, ja Lintuvaarantien liikenteen ohjaaminen paloaseman ja Metropolian väliselle Portinvartijantielle on osa pitkälle tulevaisuuteen tähtäävällä Pohjois-Leppävaaran kehityssuunnitelmaa.

– Ratkaisulla ohjattaisiin nykyistä enemmän autoliikennettä poikittaiskaduille kohti Lintulaaksontietä, ohi koulu- ja päiväkotialueiden.

Hän toivoo, että leppävaaralaiset havahtuvat tuon katuyhteyden suunnitellun katkaisun vaikutuksiin arjen liikkumiselle.

Kaupunkisuunnitteluviraston laatimassa esityksessä katujärjestelyä perustellaan aivan Turuntien laitaan suunnitellulla asuntokerrostalojen suurkorttelilla.

Asuntoja Lintunen ei alueelle vastusta, mutta hänen mukaansa Lintuvaarantien yhteys Turuntiehen voitaisiin säilyttää joko nyky-yhteys säilyttäen tai esimerkiksi tunneliratkaisulla.

Muutakin viilaamista Lintunen löytää kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn toistamiseen keskiviikkona tulevasta suunnitelmasta.

– Tulevan matkakeskuksen ja kehittyvän urheilupuiston välillä pitäisi olla suora yhteys.

Hän kaipaa asuntojen lisäksi Turuntien pohjoispuolelle enemmän kaupallisia palveluja, jotka toisivat samalla alueelle myös lisää turvallisuutta.

Lisää aiheesta: 

Leppävaaran ydintä tiivistetään – Turuntiestä kaupunkibulevardi 2020-luvulla22.9.2017 06.50
Leppävaara kasvaa korkeuksiin – keskustaan jopa 32-kerroksisia toimistotorneja, asuntoja 6 000 ihmiselle4.3.2017 07.00
Sello kurottautuu yli Turuntien Leppävaarassa9.3.2016 08.30

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu