Puheenaihe

Turvapaikanhakijat kääntyvät Suomessa joukoittain kristityiksi – Mediat: Rippikoulu vetää väkeä Helsingissä

Lukuisat Irakista ja Afganistanista tulleet turvapaikanhakijat haluavat nyt kääntyä kristityiksi. 

Anneli Tuominen-Halomo / arkisto

Lukuisat irakilaiset turvapaikkaa Suomesta hakevat miehet ovat halukkaita kääntymään kristityiksi ja osallistuvat rippikouluun. Asiasta kertovat Helsingin Sanomat ja Svenska Yle.

Irakilaiset ja afganistanilaiset turvapaikanhakijat vetoavat nyt aiempaa useammin siihen, että he pelkäävät paluuta kotimaihinsa mahdollisen uskonvainon vuoksi.

Maahanmuuttovirasto Migrin mukaan kääntymistä kristinuskoon käytetään erityisesti uutena turvapaikkaperusteena, kun valitetaan kielteisestä turvapaikkapäätöksestä. Eli hakija on ensin hakenut turvapaikkaa jollain muulla perusteella.

Kun hakija valittaa kielteisestä päätöksestä hallinto-oikeuteen, hän mainitsee uutena tietona, että on kääntynyt kristinuskoon ja esittää uutena selvityksenä esimerkiksi kastetodistuksen.

Rippikoulua turvapaikanhakijoille Helsingin Herttoniemessä vetävä seurakuntapastori Ramez Ansara sanoo, että turvapaikanhakijat hakeutuvat hänen pakeilleen itsenäisesti.

– 90 prosenttia ihmisistä, jotka tulevat luennoilleni, tulevat sinne siksi, koska he ajattelevat sen auttavan heidän mahdollisuuksiaan jäädä Suomeen. Mitä pidemmälle opetus etenee, suurin osa ihmisistä haluaa vilpittömästi muuttua ja kääntyä kristityiksi, Ansara kuvailee HS:lle. 

Sekä Migrissä että seurakunnissa selvitellään nyt käännynnäisten vakaumuksen aitoutta.

Etelä-Suomen Median lehdet kertoivat ilmiöstä jo aiemmin kesällä. Tuolloin Migrin johtaja Esko Repo kuvaili kristityksi kääntymisen olevan pohjoismainen ilmiö, mutta Suomessa se on ollut keskimääräistä yleisempää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu