Pääsy Kehä I:lle hankaloituu Tapiolassa – syynä tunnelin turvallisuus

Tapiolantien ja Kehä I:n risteyksestä poistuu valo-ohjaus. Samalla kääntyminen Tapiolantieltä vasemmalle kielletään.

Seppo Korkman

Tapiolalaisia vuosia palvellut Tapiolantien ja Tekniikantien valo-ohjattu risteys poistuu nykymuodossaan käytöstä ensi kesään mennessä.

Alkuvuosi tuo mukaan ensimmäisen muutoksen, kun vasemmalle kääntyminen katkaistaan Tapiolantieltä ja Tekniikantieltä Kehä I:lle ja Kehä I:ltä Tapiolantielle ja Tekniikantielle.

Kesäkuussa puolestaan katkeaa risteyksestä suora yliajo Tapiolasta Otaniemeen.

Kehä I:n tunnelointiin Keilaniemessä liittyvät muutokset risteyksessä ovat kirvoittaneet kärjekästä kritiikkiä ja kummastusta muun muassa Tapiolan Killan omilla Facebook-sivuilla.

Valoliitymän poistamista perustellaan sillä, että se voisi aiheuttaa liikenteen ruuhkautumista tulevan tunnelin lisällä ja siten aiheuttaisi riskin turvalliselle ajolle tunnelissa.

Yhteys Tapiolan ja Otaniemen välillä palautetaan, jos suunnitelmissa oleva Hagalundintunneli toteutetaan myöhemmin.

Tapiolan ja Otaniemen välisen ajoyhteyden katkeaminen vaikuttaa myös bussireitteihin.

HSL aloittaa ensi kesänä uuden Tapiolan itäosaa palvelevan bussireitin. Tämän syksyn aikana Tapiolantien varteen Itäranta-kadun liittymään rakennetaan bussien kääntöpaikka. Samassa yhteydessä kevyen liikenteen väylä siirretään kääntöpaikan taakse.

Myllerryksen myötä myös niin sanotun Jokerilinjan eli linjan 550 päätepysäkki siirtyy Keilaniemeen. Myös ensi vuosikymmenellä valmistuvan raidejokerin läntinen päätepiste tulee Keilaniemeen.

Käyttäjän Seppo Korkman kuva

Seppo Korkman