Raaden hampaalle ei vieläkään ole löytynyt ostajaa – miten käy Espoon pian tyhjentyvälle maamerkille?

Fortumin tornille etsitään yhä ostajaa.

Klaus Nurmi/Arkisto

Fortumin reilun tuhannen työntekijän muutto Nokian entisen pääkonttorin tiloihin Keilaniemessä lähestyy, mutta Raaden hampaanakin tunnetun sähköyhtiön nykyisen pääkonttorin kohtalo on edelleen avoin.

–Fortum ja Fortumin eläkesäätiö ovat edelleen etsimässä ostajaa Keilaniemen alueen kiinteistöilleen, Emmi Piispanen Fortumin viestinnästä kertoo sähköpostitse.

Kumppanina uuden omistajan etsinnässä Fortumilla on tähän työhön kiinteistöasiantuntijayritys Jones Lang LaSalle

Mahdollisia ostajaehdokkaita tai myyntiaikataulua Fortumista ei kommentoida.

Fortum ilmoitti viime huhtikuussa siirtävänsä pääkaupunkiseudun työntekijänsä vuodenvaihteessa Keilalahdentie 2–4 osoitteessa olevaan monitilatoimistoon, jossa on muun muassa Microsoft Oy:n ja Tieto Oyj:n toimitilat.

Muutto koskee paitsi Tornissa, myös Espoon Piispanportissa ja Vantaan Myyrmäessä työskenteleviä fortumilaisia.

Aiemmin Fortumin suunnitelmiin kuului nykyisen toimistotorninsa saneeraaminen asunnoiksi.

– Tornille etsitään nyt ostajaa, joten Fortum ei yhtiönä enää suunnittele asuntojen rakentamista Keilaniemen Torniin, Piispanen huomauttaa.

Espoo hyväksyi loppuvuodesta 2016 Fortumin aluetta Keilaniemessä koskevan asemakaavan. Se mahdollistaa muun muassa Keilaniemen Tornin muuttamisen asunnoiksi.

Keilaniemen maamerkkinä edelleen tunnetun toimistotornitalon rakentaminen alkoi vuonna 1974 ja rakennus valmistui 1976. Tornin korkeus on vajaat 90 metriä ja se on edelleen yksi Suomen korkeimmista toimistotorneista.

Kansan keskuudessa torni tunnetaan yhä parhaiten nimellä Raaden hammas Nesteen silloisen pääjohtajan vuorineuvos Uolevi Raaden mukaan.

Written by:

Seppo Korkman

Ota yhteyttä