Tulvat jatkuvat pitkälle ensi viikkoon – "Ojat ja purot ovat täynnä"

Golfkenttä jäi tulvaveden alle Espoon Kirkkojärvellä. Kuvakaappaus MTV:n videosta.

Golfkenttä jäi tulvaveden alle Espoon Kirkkojärvellä. Kuvakaappaus MTV:n videosta.

 

Tulvien odotetaan jatkuvan vielä ensi viikollakin, mahdollisesti koko viikon ajan.

Etenkin läntisellä Uudellamaalla ojat ja purot ovat täynnä eikä maa ime vettä, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos. Siksi ensi viikolle luvatut sateet voivat nostaa tulvia uudestaan. 

Myös huomiselle perjantaille on luvattu lisää sadetta.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen mukaan Turunväylällä Kehä III:n liittymän ja Tuomarilan liittymän välillä on lähipäivinäkin tavoitteena pitää yksi kaista kumpaankin suuntaan käytössä. Tämä aiheuttaa liikenteen ruuhkautumista etenkin työmatkaliikenteen aikaan. 

Turunväylän viereen rakennettua suojavallia vahvistetaan parhaillaan Liikenneviraston ja puolustusvoimien yhteistyönä. Suojavallin on tarkoitus valmistua torstai-iltaan mennessä. 

Noin 500 metriä pitkä hiekkasäkkivalli yhdessä aiemman vallin kanssa pitää tulvavettä pois ja tavoitteena on pystyä pitämään käytössä olevat ajokaistat kulkukelpoisina.

Pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö päätti keskiviikkona, että Bodominjärven virtaamaa Espoonjokeen rajoitetaan. Tämä on auttanut laskemaan veden pintaa Kirkkojärven alueella noin 11 senttimetrin verran torstai-iltapäivään mennessä. 

Juoksutuksen rajoittamisen myötä Bodominjärven pinta on noussut torstain aikana noin neljä senttimetriä. Järven pinta oli sateiden myötä korkealla jo ennestään. 

–Veden poisvirtausta rajoitetaan padolla näillä näkymin vielä perjantaiaamuun saakka, pelastuslaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Sen jälkeen juoksutusta lisätään hallitusti ja tilannetta seurataan sekä Kirkkojärvellä että Bodominjärvellä. 

Espoon kaupunki on puolestaan rakentanut maavalleja suojaamaan Espoon seurakuntien virastorakennusta Kirkon kymppiä sekä Keski-Espoon uimahallia ja lukiota. 

Espoon Olarinluoman alueella Gräsanojan vedenpinta on laskenut ja tiet ovat auki. 

– Maa on kuitenkin hyvin märkää ja tulevat sateet mahdollisesti nostavat alueelle uusia tulvia.

Kirkkonummella Pilvijärven alueella on tulvia, Eestinkyläntie on jälleen avattu liikenteelle. 

Tulvia on ollut myös Siikajärvellä Luoteis-Espoossa ja Laurintiellä Vihdissä, Lepsämänjoella ja Karjaanjoella vesi on tulvinut pelloille.

Pelastuslaitos muistuttaa, että asukkaiden on tärkeää ennakoiden siirtää omaisuuttaan pois nousevan veden läheisyydestä. Jos vesi lähestyy rakennuksia, veden tuloa voi estää esimerkiksi tilapäisellä suojapenkereellä ja uppopumppuja käyttämällä. 

Written by:

Riikka Jokinen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Espoonjoen tulvat leviävät: Nyt vesi uhkaa jo uimahallia ja kirkon virastotaloaPuolustusvoimat apuun Turunväylälle – Tulvakatastrofi estetään hiekkasäkeilläPahin tulvatilanne on vielä edessä – katso hurja video EspoostaKatso video: näin tulva katkaisi Turun moottoritienSyystulvat nyt todellinen uhka Etelä-Suomessa – "Viikonloppuna voi tulla suurempikin tulva"Espoossa tulvii: Tie peittyi satojen metrien alueelta – uimahalli kastuu kohta ulkopuolelta