Puheenaihe

Sinisalo lähtee rakentamaan Uudenmaan Sinisiä – PS: "Loikkauksia ei tule enää lisää"

Pekka M. Sinisalo loikkaa Kirkkonummella Perussuomalaisista Sinisiin. Nyt hän ryhtyy rakentamaan Sinisten piirijärjestöä Uudellamaalla ja Helsingissä.

Paavo Rantalainen / arkisto

Tänään Perussuomalaisten Uudenmaan piirin puheenjohtajan tehtävistä eronnut Pekka M. Sinisalo aikoo ryhtyä vetämään Sinisten Uudenmaan ja Helsingin piirijärjestön rakentamista.

Sinisalo ilmoitti tänään eroavansa Perussuomalaisten puolueesta ja muodostavansa Kirkkonummen valtuustoon Sinisten valtuustoryhmän. Sinisalo on uuden ryhmän ensimmäinen ja ainoa valtuutettu.

– Päätös lähdöstä kypsyi viime viikkojen aikana vähitellen. Perussuomalaiset ovat vähitellen vajonneet yhden asian liikkeeksi, joka keskittyy vain maahanmuuttopolitiikkaan, Sinisalo sivaltaa.

Sinisalo on kuulunut perussuomalaisiin vuodesta 2004 lähtien.

Perussuomalaisten poliittinen suunnittelija ja Kirkkonummen kunnanvaltuutettu Riikka Purra ei ollut yllättynyt Sinisalon ilmoituksesta.

– Tämä ilmoitus oli aivan odotettavissa. En myöskään usko, että Sinisalon ero vaikuttaa juurikaan valtuustoryhmän toimintaan, Purra arvioi.

Purra toimii nyt Perussuomalaisten valtuustoryhmän varapuheenjohtajana, ja hänet todennäköisesti valitaan muuttuneessa tilanteessa ryhmän johtoon.

Sinisalo on tällä hetkellä kunnanhallituksen jäsen, varhaiskasvatus- ja opetusjaoston puheenjohtaja sekä HSL:n hallituksen jäsen.

– Hän on luopunut monista luottamuspaikoistaan, joten kovin paljon niitä ei enää ole ollut jäljellä, Purra kertoo.

Sinisalon eroilmoituksen jälkeen Kirkkonummen valtuustossa Perussuomalaisilla on kolme valtuustopaikkaa. Sinisalo on ensimmäinen Sinisiin siirtynyt valtuutettu Kirkkonummella.

Perussuomalaisten muut jäljelle jääneet valtuutetut ovat Purran lisäksi Piia Aallonharja ja Anneli Granström.

Purran mukaan loikkaajia ei ole tulossa enää lisää.

– En usko, että heitä on meidän ryhmässämme. Eivätköhän siirtyjät nyt olleet jo tässä.

Sinisalon ero laittaa myös Kirkkonummen kunnanhallituksen paikkajaon pohdintaan.

– Nähtäväksi jää, mitä tuolle hallituspaikalle tapahtuu. Ihmetyttää tietenkin se, jos yhden valtuutetun ryhmä saa pitää noin merkittävän paikan itsellään, Purra muotoilee.

Kirkkonummen Perussuomalaisten valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Riikka Purra noussee muuttuneessa tilanteessa valtuustoryhmän puheenjohtajaksi.

Lisää aiheesta: 

Merkittävä loikkaus perussuomalaisissa – piirijohtaja Sinisalo eroaa16.10.2017 14.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu