Pysäkeille tulee uudet näytöt – "Matkustajilta saadut toiveet näkyvät vahvasti"

Uudet HSL:n pysäkkinäytöt otetaan käyttöön raitiovaunu- ja bussipysäkeillä lokakuun aikana.

Lauri Eriksson/HSL

HSL:n uudet sähköiset pysäkkinäytöt otetaan käyttöön raitiovaunu- ja bussipysäkeillä lokakuussa.

Asiakkaat antoivat näyttöjen koeversioista pikapalautetta, jonka perusteella näyttöihin tehtiin parannuksia.

Nyt pysäkkinäytöt on saatu hiottua ulkoasultaan ja toiminnallisuudeltaan sellaisiksi, että ne voidaan ottaa käyttöön kaikilla tft-näytöillä.

Vähitellen uudet versiot tulevat myös terminaalien ja aulatilojen näytöille.

– Nyt käyttöön otettavissa näytöissä näkyvät vahvasti asiakkaiden toivomukset. Testasimme näyttöjä kesällä kantakaupungin raitiovaunupysäkeillä, ja pyysimme asiakkailta niistä palautetta pikapalautejärjestelmällä. Kehittämisehdotusten lisäksi saimme runsaasti positiivista palautetta näyttöjen selkeydestä, kertoo informaatiosuunnittelija Ossi Berg HSL:n matkustajainformaatiotiimistä.

Pikapalaute on HSL:n ja liikennöitsijöiden yhdessä ideoima järjestelmä nopeita korjauspyyntöjä, reaaliaikaista raportointia ja asiakaspalautetta varten.

Se on käytössä kuljettajien sosiaalitiloissa, raitiovaunupysäkeillä ja raitiovaunuissa, kaupunkipyöräasemilla ja sitä testataan metrojunissa. Lisäksi pikapalaute otetaan käyttöön länsimetron uusilla asemilla tänä syksynä.

Pikapalautetta voi antaa esimerkiksi rikkoutuneesta pysäkkinäytöstä, ja tieto ohjautuu ilman välikäsiä suoraan korjaajalle. Matkustajan ei tarvitse muuta kuin rastittaa mikä on vikana.

Palautetta voi antaa kännykän nfc-toiminnon tai qr-koodilukijan avulla tai osoitteessa hsl.fi/fixit + pysäkkikohtainen koodi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus