Länsimetroyhtiön hallitus menee vaihtoon – "Vahingonkorvauksiin ei perusteita"

Metron tuloa odotellessa mietitään, millainen hallitus luotsaa metrorakentamisen jatkoa Länsimetro Oy:ssä.

Päivi Tuovinen/Arkisto

Länsimetro Oy:n hallituksen kokoonpanoon tehdään muutoksia. Mitä ne ovat, selviää yhtiön ylimääräisessä yhtiökokouksessa loppuvuodesta.

– Hallituksen kokoonpanoon tulee vaihdoksia, tiivistää Espoon konsernijaoston puheenjohtaja Maria Guzenina (sd.) jaoston tämän päiväistä linjausta. Sen mukaan Länsimetro Oy:n ylimääräiseen yhtiökokoukseen uuden hallituksen valinnat valmistellaan siten, että hallituksen osaaminen vastaa kaikilta osin metrohankkeen vaativuutta ja hallituksen kokoonpano ja osaaminen kokonaisuudessaan varmistaa Länsimetron toisen vaiheen onnistuneen rakentamisen.

Seuraava konsernijaoston kokous pidetään 20. marraskuuta.

Sitä ennen Espoossa käytäneen tiukka poliittinen vääntö muun muassa siitä, tuleeko uuteen metrohallitukseen edustajia puoluemandaatilla.

– Tämä on yksi asia, josta puolueet tulevat neuvottelemaan.

Myös Espoon teknisen toimen johtajan Olli Isotalon asema metroyhtiön hallituksen peräsimessä on Guzeninan mukaan puntaroitava tarkkaan.

Konsernijaoston linjaukset ovat osa johtopäätöksiä, joita se teki vastikään julkistetun Länsimetro Oy:n erityistilintarkastuksen johdosta.

Jaoston saaman selvityksen mukaan kaupungilla ei omistajana ole juridisia perusteita nostaa esimerkiksi vahingonkorjauskanteita Länsimetro Oy:n hallituksen jäseniä vastaan.

– Kanteen nostoaika on viisi vuotta. Mikäli jatkossa ilmenee jotain uutta ja raskauttavaa, kanteen nostamista pohditaan tietysti uudelleen, Guzenina linjaa.

Kaupungin omistajaohjauksesta vastaava konsernijaosto sai tämän päiväiseen kokoukseensa pyytämänsä selvityksen erityistilintarkastuksesta myös yritysjuridiikan asiantuntijalta.

Käyttäjän Seppo Korkman kuva

Seppo Korkman