Länsimetron koeajo onnistui – ensimmäisen kerran

Arkistokuva.

Anneli Tuominen-Halomo

Länsimetron lauantaina järjestetty koeajopäivä on toteutunut onnistuneesti.

Kyseessä oli ensimmäinen onnistunut koeajo ­– vielä tarvitaan kaksi muuta päivää, jotka kuitenkaan eivät voi sijoittua viikonloppuun.

Tällä viikolla muutostöitä tehdään keskiviikkona ja torstaina, joten ne eivät voi olla koeajopäiviä.

Häiriöttömän koekäytön jaksoa puolestaan oli maanantaihin mennessä kestänyt kuusi päivää. Vaadittava jakso on kahden viikon pituinen.

­– Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, tämä jakso täyttyy ensi viikon tiistaina, kertoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

Lehmuskosken mukaan länsimetron tekniset puutteet on saatu kutakuinkin kokonaan korjatuiksi. Puutteita oli alunperin peräti 200 kohteessa.

Tarkkaa länsimetron henkilöliikenteen aloituspäivämäärää Lehmuskoski ei kuitenkaan halua ryhtyä arvioimaan.

– En ole sitä aiemminkaan voinut tehdä, enkä tee nytkään. Marraskuu on silti aivan mahdollisuuksien rajoissa, kun tarkkaa aloituspäivää lyödään lukkoon, Lehmuskoski muotoilee.

Kun HKL on saavuttanut tuotannon esivaiheessa matkustajaliikenteen edellyttämän laatutason, päättää matkustajaliikenteen aloituksesta tämän jälkeen HSL.

Lehmuskosken mukaan HSL:ltä kuluu liikenteen aloittamiseen vähintään viisi päivää.

­– Kaikkein luontevintahan on se, että liikenne aloitetaan viikonloppuna, Lehmuskoski arvioi.

Alunperin länsimetron piti käynnistyä elokuussa 2016. Vielä kuluvan vuoden elokuussa HKL arvioi, että aloituspäivä voisi olla tämän vuoden syyskuussa.

Käyttäjän jari.pietilainen@media.fi kuva
Jari Pietiläinen