Jopa 17-tuntista työpäivää painava Viivi Pumpanen löysi uudesta harrastuksestaan henkireiän – "ei voi ajatella mitään muuta tai voi sattua nekkuun"

Toni Tervo

HENKILÖ Viivi Pumpanen halusi pienestä pitäen rakentaa uransa kovalla työllä. Nyt se on tuottanut tulosta.

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että mihin tahansa katsoo, näkee Viivi Pumpasen.

Yhdellä kanavalla rämäpäänä tunnettu nainen heittäytyy mitä ihmeellisimpiin tempauksiin osana Possen tiimiä, toisella hän testaa Tuija Pehkosen kanssa rankkoja duuneja. Jatkossa hänet tullaan näkemään muun muassa X-Factor Suomen juontajana ja ensi keväänä Uuden Iloisen Teatterin lavalla.

Ei kuitenkaan ole sattumaa, että Pumpasesta on kasvanut yksi tämän hetken tavoitelluimmista viihdekasvoista. Kaikki on ollut harkitun strategian ja kovan työn tulosta jo kauan ennen kuin hänet kruunattiin vuonna 2010 Miss Suomeksi.

Tosin Pumpasta ei enää edes tituleerata ex-missiksi, sillä hänen uransa kattaa jo niin paljon muutakin. Pumpanen on vuosien varrella tarkkaan miettinyt, mihin lähtee mukaan ja millaisen kuvan haluaa antaa itsestään julkisuuteen.

– Minulle on tärkeää, että julkisuuskuva on nimenomaan luonnollinen ja olen oma itseni. Että kokemani arvomaailma pysyisi siinäkin kohdallaan. En ole koskaan halunnut antaa julkisuuden muuttaa sitä, kuka pohjimmiltani olen. Julkisuus on vain osa työtäni.

Ensimmäiseen missivuoteen kuuluvien alusvaatekuvausten jälkeen Viiviä ei esimerkiksi sosiaalisessa mediassa olla nähty paljastavissa kuvissa, joilla monet pyrkivät lehtien palstoille.

Eikä tulla näkemäänkään.

– En usko minkäänlaisiin oikopolkuihin elämässä. Jos haluat jotain, sen eteen pitää tehdä töitä. Unelmat voi saavuttaa vain, jos tietää, mitä ne ovat, nähdä tie niihin ja sitten edetä risteys risteykseltä eteenpäin.

– Lyhyellä tähtäimellä voit päästä julkisuuteen muilla avuilla, mutta ei kukaan ota pidemmän päälle sinua vakavasti, jollet ole todistanut itseäsi ensin.

Tästä syystä Pumpanen epäröi viime kesänä, kun häntä pyydettiin laulamaan Samppalinnan kesäteatterissa esitetyssä Rakkauden Autokorjaamo -näytelmässä.

– Ajattelin, että ei hitto. Laulava missi. Tämä on juuri sitä, mitä olen yrittänyt välttää. Sitten, kun kuitenkin suostuin siihen, kaikki meni tosi hienosti. Sain tosi kivaa palautetta lehdiltä ja katsojilta eikä kukaan kuittaillut misseydestä, näyttelijä kertoo hymyillen.

Työkuvioiden mukana tulevat myös kiireet. Tätä haastattelua ennen Pumpanen on paiskinut 17 tunnin työpäiviä kuvauksissa.

Itsensä kunnossa pitäminen onkin tärkeämpää kuin koskaan ennen.

– Olen alkanut syödä aamupalaa säännöllisesti. Päiväni alkaa nykyään huonosti, jos en syö. Se oli jotain, mitä minun piti opetella.

Viime vuosina Pumpasen elämään on tullut myös uusi rakkaus, jonka merkitys on kasvanut ja kasvanut.

– Taekwondo on minulle oleellinen osa arkea ja nykyään tietynlainen henkireikä. Siellä irtaudun kaikesta muusta. Harjoituksissa ei voi olla muut asiat mielessä tai voi sattua nekkuun, nainen kertoo nauraen.

Käyttäjän Toni Tervo kuva
Toni Tervo