Rinteeseen pääsee pian Uudellamaallakin – Kalle Palander oli mukana, kun lumetus alkoi Vihdissä

Vihti Ski Centerin alueita on kuluneella viikolla lumetettu parhaimmillaan 18 lumitykin avulla.

Nina Paloheimo

Vihti Skissä koettiin tiistaina jo talven tunnelmaa, kun 18 lumitykkiä puski ensilunta hiihtokeskuksen rinteeseen ja maastohiihtoladulle.

Jo edelliset päivät näyttivät lumitilanteen puolesta hyvältä, kun mittari painui reippaasti pakkasen puolelle. Vihti Skissä pistettiin ensi kerran tänä syksynä täysi hässäkkä päälle maanantaina illalla yhdeksän aikaan.

Rinnekeskusyrittäjä Sami Uotila kertoo, että syksyn alkupakkaset tulivat yllättävänkin aikaisin, mutta maanantaihin mennessä tilanteeseen oltiin jo varauduttu. Lumitykit olivat valmiudessa odottamassa oikeaa säätä ja pakkasta oli päivystetty jo hetken.

Uotilan ei tarvinnut paiskia töitä vain oman väen kanssa, sillä pakkasyönä “tykkipäivystäjänä” oli myös ex-alppihiihtäjä Kalle Palander.

– Kallesta oli hyvä apu kun sattui olemaan täällä paikalla. Nyt mies päästettiin jo lepäämään, Uotila hymyilee.

Uotila kertoo, että toinen vastaava pakkasyö luultavasti avaa jo temppurinteen ja maastohiihtoladun. Kauden ensimmäiset hiihdot voidaan nähdä jo lähipäivinä.

– Viime vuonna avasimme ensimmäisen rinteen 6. marraskuuta. Nyt näyttää, että pääsisimme aikaistamaan viime talvesta, Uotila kiittelee.

Uotila kertoo, että kauden alkua odottelee myös laskettelukeskukseen hankittu moderni ja ekologinen latutamppari, joka takaa maastohiihtäjille maailman cup -tasoiset ladut koko kaudeksi.

– Tampparissa on sellaiset ominaisuudet, että jääkelilläkin tulee hyvää jälkeä.

Vihti Ski onkin monen huippuhiihtäjän harjoittelumaastoa. Heistä lähiaikojen tunnetuin lienee yhdistetyn mies Hannu Manninen, joka treenasi ahkerasti viime kaudella Vihdissä MM-kisakoitokseen.

– Manninen oli tuttu näky useimpina aamuina ladulla, Uotila kertoo.

Vihti Skissä on voimassa ensi viikon loppuun ennakko-ostajan tarjous, samoin ratalaskukouluihin ilmoittautuminen on jo alkanut.

Viimeistään ensi viikolla Vihti Skissä nähdään oletettavasti ensimmäiset laskijat ja hiihtäjät.

Teksti: Nina Paloheimo

toimitus