Kulttuuri

Urkuyö ja Aaria -festivaali kokosi ennätysyleisön – Luther-ooppera oli menestys

Urkuyö ja Aaria -festivaali keräsi kesän 2017 aikana yhteensä 5 000 kuulijaa. Yleisömäärä on festivaalin suurin yli kymmeneen vuoteen ja kasvoi 45 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Festivaalin aloitti Kari TikanLuther-ooppera, josta oli kolme loppuunmyytyä esitystä Tapiolan kirkossa. Oopperaesityksissä oli yleisöä yhteensä 1 650 kuulijaa.

Suomen kansallisoopperan orkesteri esiintyi täydelle Espoon tuomiokirkolle solisteinaan sopraano Mari Palo ja baritoni Aarne Pelkonen ja konsertin johti Patrick Fournillier.

Keskiaikaisen kivikirkon täyteen yleisöä vetivät myös oopperatähdet Cynthia Makris ja Raimo Sirkiä yhdessä urkuritaituri Kalevi Kiviniemen kanssa sekä suomalaisiin sävelmuistoihin vieneet Jaakko Ryhänen ja Seppo Hovi.

Urkuyö ja Aaria -festivaaleilla kuultiin koko illan ooppera ja 12 konserttia. Maksullisten konserttien lisäksi festivaalin ohjelmassa oli ilmaistapahtumia.

Seuraava Urkuyö ja Aaria -festivaali järjestetään 7.6.–30.8.2018. Avajaiskonsertti järjestetään Tapiolan kirkossa. Taiteellisena johtajana jatkaa Erkki Korhonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu