Nyt löytyi ostaja "Raaden hampaalle" – Fortum myi tornitalonsa

Keilaniemen maamerkki tunnetaan kansan keskuudessa Raaden hampaana. Lempinimensä vuonna 1976 valmistunut tornitalo sai Nesteen silloisen pääjohtajan Uolevi Raaden mukaan.

Jorma Rinne

Fortum ja sen eläkesäätiö myyvät Espoon Keilaniemessä sijaitsevan Fortumin nykyisen pääkonttorin tontteineen Regenero Oy:lle.

Fortum on jo aiemmin kertonut, että pääkonttori muuttaa vuodenvaihteessa uudistettuun monitilatoimistoon Keilaniemessä.

Uudessa pääkonttorirakennuksessa sijaitsevat Fortumin lisäksi Tieto Oyj:n ja Microsoft Oy:n toimitilat.

– Olemme tyytyväisiä päästyämme tähän vaiheeseen. Uusi omistaja voi nyt aloittaa työn ikonisen tornitalon ja sen alueen kehittämiseksi, kun siirrymme nykyistä toimintaamme paremmin vastaaviin tiloihin, Fortumin johtaja Risto Penttinen toteaa.

– Tavoitteenamme on kehittää koko Keilaniemen aluetta. Kiinteistön hankinnan myötä pääsemme luomaan monikäyttöistä kaupunkiympäristöä kehittyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä, Regeneron hallituksen puheenjohtaja Juha Kostiainen sanoo.

Käytännössä Kostiaisen mukaan olemassa olevat rakennukset saneerataan toimisto- ja palvelukäyttöön. Tontilla on käyttämätöntä rakennusoikeutta 15 000 kerrosneliötä, joten asunnot tulevat uudisrakennuksiin.

- Parannamme myös aluetta kävely-ympäristönä. Toivomme, että alueelle tulevat palvelut hyödyntävät lähiympäristön asukkaita.

Regenero on YIT:n ja HGR Property Partnersin yhteisyritys, jonka emoyhtiöt perustivat viime vuonna. Yhtiö sijoittaa kaupunkien avainpaikoilla sijaitseviin kohteisiin.

Kaupan arvo on noin 74 miljoonaa euroa.

Alunperin Nesteen pääkonttorina toiminut tornitalo tunnetaan yleisesti ”Raaden hampaana” silloisen pääjohtaja, vuorineuvos Uolevi Raaden mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Jukka Hämäläinen kuva
Jukka Hämäläinen