Kyykyttääkö kunta pitkäaikaistyötöntä Tuijaa, 56, ja kohtalontovereita? Näin virkamies vastaa

Pitkäaikaistyötön Tuija Felt (oik.) kokee Sipoon kunnan käyttäneen hänen työttömyyttään hyväkseen. Tukena tytär Sari Tuomainen.

Arkisto / Crista Lassfolk-Feodoroff

Uuninpankkopoika-blogistaan tunnettu Sakari Timonen arvelee Sipoon kunnan rikkovan lakia kuntouttavalla työtoiminnallaan. Hän kirjoittaa blogissaan aiheesta ja viittaa uutisiin peräti yhdeksän vuotta kuntouttavassa työtoiminnassa olleesta Tuija Feltistä, 56.

Felt kokee paikanneensa työpanoksellaan palkkatyöläisiä ja tulleensa hyväksikäytetyksi.

– Työkykyiset ja -haluiset työttömät tekevät työtä palkattomasti kuntouttavan työtoiminnan nimellä, vaikka lain mukaan kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu vain niille, jotka eivät kykene palkkatyöhön tai muihin työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin, Timonen kirjoittaa blogissaan.

– Näin härskiksi on touhu mennyt. Kun työ nimetään kuntouttavaksi työtoiminnaksi, niin siitä ei tarvitse maksaa palkkaa.

Sipoon Sanomien haastattelema kunnan sote-johtaja Leena Kokko kertoo olevansa syytöksistä harmissaan. Hänen mukaansa nyt kritisoitu  kuntouttava työtoiminta voi olla kuntoutuksen sijaan myös työkykyä ylläpitävää. Lisäksi Kokko kokee työkyvyn objektiivisen arvioimisen olevan hankala tehtävä.

– Jos ihminen osallistuu aktivointitoimenpiteisiimme, hänellä on siihen varmasti syynsä, Kokko sanoo Sipoon Sanomille.

– Jos ei halua osallistua, sosiaalipalvelumme ovat tukena siinäkin tapauksessa.

Lue koko uutinen Sipoon Sanomista 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

toimitus