Valot syttyivät Espoon korkeimpaan asuintorniin – miljoonakämppä metroaseman yllä vielä myymättä

Espoon korkeimman asuintornin asuttaminen alkoi tällä viikolla.

Seppo Korkman

Espoon tähän mennessä korkein asuinkerrostalo, Niittykumpuun rakennettu 24 -kerroksinen Niittyhuippu on alkanut täyttymään asukkaista.

– Asukkaat saivat avaimet asuntoihinsa maanantaina, myyntipäällikkö Sami Sahiluoma SRV:ltä vahvistaa.

85 metriä korkeassa talossa on kaikkiaan 200 asuntoa, joista kymmenen alimman kerroksen huoneistot omistaa Sato. Ne on kaikki vuokrattu.

Omistusasunnoista myymättä on Sahiluoman mukaan vielä 13, muun muassa ylimmän asuinkerroksen 127 neliön kolmio, jonka velaton hinta on reilut 1,1 miljoonaa euroa.

– Vapaana on neljä kaksiota ja loput ovat yläkerrosten isompia asuntoja, Sahiluoma kertoo.

Hänen mukaansa on normaalia, että hintavammille asunnoille ilmaantuu ostaja vasta sitten, kun kohde on valmis.

– Asiakas haluaa nähdä valmiina sen, mitä ostaa. Tuosta kalleimmastakin huoneistosta taitaa olla tällä hetkellä yksi alustava varaus, Sahiluoma kertoo.

Meren puolelle avautuvista ylimpien kerrosten asunnoista on näkymä yli Suomenlahden. Talon huipulla on kaikkien asukkaiden käytössä oleva katettu oleskelualue.

Asuntojen neliöhinnat Niittykummun maamerkiksi nousseessa rakennuksessa vaihtelevat 6 300 eurosta 9 200 euroon neliö.

Asuinkerroksista on suora hissiyhteys katutalossa sijaitsevaan kauppakeskus Niittyyn. Sieltä on puolestaan yhteys Niittykummun metroasemalle, joka avautuu kunhan länsimetro aloittaa liikennöintinsä. Todennäköisesti se tapahtuu tämän hetkisten ennakkotietojen mukaan marraskuun aikana.

Kaupungin korkeimman asuintornin viittaa Niittyhuippu saa kantaa ensi vuosikymmenen alkupuolelle.

Vuoden 2019 puolivälissä on Keilaniemessä alkamassa 32 -kerroksisen pyöreän asuintornitalon rakentaminen. Se valmistunee vuonna 2022.

Käyttäjän Seppo Korkman kuva

Seppo Korkman