Helsingin ytimeen avautui uusi ravintola – tällainen on Más

Hotelli Scandic Simonkentän yhteydessä olevan ravintola Másin ravintolatoimen päällikkö Elina Korkka ja keittiöpäällikkö Markus Lamberg.

Jussi Vehkasalo

Ravintola Másin sisustuksesta on vastannut ruotsalainen sisustusarkkitehti Bronwynn Welsh, joka on suunnitellut useita ravintoloita ja hotelleja Pohjoismaissa ja Euroopassa.

Jussi Vehkasalo

Ravintola Másin baaritiski.

Jussi Vehkasalo

Pienessä pussukassa on drinkkisuosituksia, laskun pitimenä toimii säilykepurkin kansi ja aterimet ovat messingin värisiä.

Jussi Vehkasalo

Linnut kuumassa paikassa.

Jussi Vehkasalo

Pöytävarauksesta kertovat puiset kirjainkuutiot.

Jussi Vehkasalo

UUTUUS Annosten jakaminen muiden kesken on yksi ruokatrendeistä.

Scandic Simonkenttä -hotellin yhteyteen avautuu Iberian niemimaalta vaikutteita ottava ravintola Más 3. marraskuuta.

– Meillä on tarjolla Espanjasta tuttuja tapaksia ja myös Portugalista on otettu vaikutteita. Ravintolan konsepti on rakennettu espanjalaisen sobremesa-kulttuurin ympärille, ravintolatoimen päällikkö Elina Korkka selostaa.

Pari kolme tapasta on hyvä määrä alkupalaksi."

Ravintolassa voisi puhua myös sharing-ajatuksesta, jossa olennaista on yhdessä syöminen, rentous ja ruoan jakaminen. Másin ruokalista on rakennettu siten, että annoksia on helppo tilata jaettavaksi isollekin porukalle.

– Halusimme tuoda Helsinkiin jotain erilaista ja tällaista ei täällä mielestämme vielä ole ollut.

Ravintolan nimi on espanjaa ja tarkoittaa suomeksi "enemmän".

– Vaihtoehtoina on kylmiä, kuumia ja makeita tapaksia. Pari kolme tapasta on hyvä määrä alkupalaksi, Korkka valistaa.

Listalta löytyvät luonnollisesti myös pää- ja jälkiruuat.

Másin väki kävi taannoin Barcelonassa hakemassa ideoita tulevaan ravintolaan. Sieltä löytyi idea myös persoonalliselle laskun pidikkeelle: Másissa lasku tulee säilykepurkin kannen päällä, kannen vetolenkki toimii laskulle pidikkeenä.

– Iso osa menun ideoista on peräisin matkalta, jonka teimme Barcelonaan noin vuosi sitten, kun aloimme suunnitella ravintolan tarjontaa. Olemme tuoneet jokaiseen annokseen myös ripauksen yllätyksellisyyttä, kertoo Más-ravintolan ja Scandic Simonkentän keittiöpäällikkö Markus Lamberg.

– Arkisin meillä on lounas kello 11–14. Lounaalla on seisova alkuruokapöytä ja neljä pääruokavaihtoehtoa, Korkka jatkaa.

Iso osa menun ideoista on peräisin Barcelonan-matkalta."

Iberian lisäksi keittiö ammentaa myös pohjoismaisesta keittiöstä.

Ravintolassa on 150 asiakaspaikkaa sekä terassi, josta avautuu näkymät Narinkkatorille. Samalla liikepaikalla toimi aiemmin Colorado-ravintola.

Uusi ravintola on tiiviimmin yhteydessä hotelliin myös siten, että hotellista pääsee sinne sisäkautta.

Korkan mukaan hotellien ravintolat ovat esimerkiksi Tukholmassa olennainen osa kaupungin ravintolatarjontaa.

– Keskeisen sijaintinsa ja laadukkaan tarjontansa ansiosta Scandic Grand Centralin Teaterbrasseriet ja Haymarketin Paul’s ovat suosittuja lounas- ja after work -paikkoja. Sama ilmiö on rantautumassa myös Suomeen, sanoo Korkka.

Juttua muokattu 3.11.2017 kello 13.52: Poistettu lause: "Más on Pohjoismaiden suurimman hotelliketjun Scandicin ensimmäinen oman identiteetin alla toimiva ravintola Suomessa." Tieto oli peräisin viestintätoimistosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän Jussi Vehkasalo kuva
Jussi Vehkasalo