Prinsessat mättävät maaleja Futsal-liigassa

Viime kaudella Prinsessat sijoittui SM-hopealle.

Sirpa Repo

Golden Futsal Teamin joukkue Prinsessat pelaa futsalia maamme korkeimmalla sarjatasolla. Naisten Futsal-liigassa joukkue on tällä hetkellä neljännellä sijalla.

Tiina Gustafsson on yksi joukkueen pelaajista, joka on kunnostautunut maalinteossa. Neljän eniten pisteitä keränneen joukossa on kolme GFT:n pelaajaa.

Kaikkiaan Prinsessat on tehnyt reilusti enemmän maaleja kuin muut joukkueet. Muihin kärkipään joukkueisiin verrattuna oma maali on pysynyt puhtaana liian harvoin.

Gustafsson on kuulunut joukkueeseen sen perustamisesta lähtien.

– Tämä on joukkueen kahdeksas kausi. Pelaamisesta tuli minulle kuitenkin taukoa, kun sain pojan kaksi vuotta sitten, Gustafsson kertoo.

Hän kehuu futsalin olevan upea ja mielenkiintoinen laji.

– Se on nopea, aggressiivinen. Siinä tapahtuu koko ajan. Futsalissa täytyy pärjätäkseen olla teknisesti ja taktisesti taitava.

Pelaaja on huomannut, että laji kehittyy koko ajan paremmaksi. Sarjakin on vuosien mittaan tullut entistä kovatasoisemmaksi.

Joukkueen ydinporukka on ollut kasassa alusta lähtien, mutta vuosittain pelaajistossa tapahtuu jonkin verran muutoksia.

– Joka kausi pelaajia jää tauolle perheen kasvamisen myötä. Vastaavasti joka kausi äitiyslomalta palaa pelaajia pikkuhiljaa takaisin. Me pelaamme rakkaudesta lajiin.

Prinsessoissa on kaikkiaan 15 pelaajaa. Kapteenin vastuun kantaa Petra Häkkinen.

Naisten Futsal-liigassa kymmenen joukkuetta pelaa kaksinkertaisen sarjan. Runkosarjan neljä parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin.

Prinsessat pelaa viikonloppuna kaksi kotiottelua Opinmäen liikuntahallissa. Lauantaina 11. marraskuuta joukkue kohtaa sarjassa toisena olevan vaasalaisen Fc Sport J:n kello 13.15 alkaen.

Seuraavana päivänä sunnuntaina vieraaksi tulee Ylöjärven Ilveksen, joka on sarjassa yhdeksäntenä. Tämäkin ottelu käynnistyy kello 13.15.

Käyttäjän Sirpa Repo kuva

Sirpa Repo