Kuvat: Outo kunniamerkkivaras iski Helsingissä – Poliisi: Kenelle nämä merkit kuuluvat?

Poliisi etsii kyseisten kunniamerkkien oikeaa omistajaa. Merkit vasemmalta: Sininen risti, Jatkosodan muistomitali, Sotilaspoikaristi ja Miinanraivaajamitali.

Poliisi

Helsingin poliisi otti lauantaina 28. lokakuuta kello 15 Kampissa kiinni miehen, jota epäillään varkaudesta. Miehen hallusta löytyi useita kunniamerkkejä, joiden oikean omistajan poliisi tahtoisi löytää. Kunniamerkeistä on liitteenä kaksi kuvaa.

Varkaudesta epäilty on kuuluisteluissa myöntänyt teon, mutta ei ole osannut kertoa poliisille tarkasti, mistä on anastanut omaisuuden.

‒ Varkaus on todennäköisesti tapahtunut Kampin alueella sijaitsevan kerrostalon vintillä tai kellarissa 27.‒28. lokakuuta välisenä aikana.

– Varsinkin näin itsenäisyyspäivän lähestyessä toivoisimme, että voisimme palauttaa kunniamerkit oikealle omistajalle mahdollista itsenäisyyspäivän juhlintaa varten, toteaa rikoskomisario Petri Juvonen Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisiin voi ottaa yhteyttä kunniamerkkeihin liittyen numeroon 0295 476 068.

Varsinaisten kunniamerkkien mukana anastettiin myös oheinen kunniamerkkiripa, haavoittumismerkki sekä suojeluskuntamerkki. (Kuva: Poliisi)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän jari.pietilainen@media.fi kuva
Jari Pietiläinen