Rengasvarkaille tavaraa jopa 20 000 euron arvosta – Poliisi ohjeistaa: näin renkaat tulee säilyttää

Kuvituskuva

Arkisto

Poliisi varoittaa rengasvarkaista, joita on ollut viime viikkoina liikkeellä Vantaalla.

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan Toyota Airport autoliikkeen pihalla sijaitsevaan konttiin murtauduttiin rikkomalla lukitus. Tapaus sattui Koivuhaassa 26.–27. lokakuuta välisenä aikana.

Kontista anastettiin 28 rengas- ja vanneyhdistelmää sekä pihalta kevytperävaunu, johon anastetut renkaat lastattiin ja kuljetettiin pois. Anastetun omaisuuden arvo on poliisin mukaan noin 13 000 euroa.

Toinen rengasvarkaus tehtiin Vantaan Kaivokselassa, jossa First Rent A Car Finland Oy:n tiloista anastettiin kuusi sarjaa talvirenkaita vanteineen 31. lokakuuta. Anastetun omaisuuden arvo on poliisin mukaan noin 6000–7000 euroa.

Poliisilla on tapahtumapaikoilta valvontakameran tallentamia kuvia. Poliisi jatkaa tapausten selvittämistä.

Poliisi pyytää vihjeitä sähköpostitse osoitteeseen [email protected].

Poliisi muistuttaa, että renkaita ei tule jättää ulos varkaiden saataville, vaan niitä tulee säilyttää lukitussa tilassa. Jos renkaita säilytetään erillisessä ulkorakennuksessa, tulee varmistaa, että tilan lukitus on kunnollinen. Rakennus kannattaa valaista ulkovalolla.

– Merkitse renkaiden vanteet yksilöivällä tunnisteella ja valokuvaa renkaat vanteineen. Kirjaa lisäksi ylös renkaiden merkki sekä renkaiden muut yleiset tiedot. Näin helpotat omaisuutesi tunnistamista ja takaisin saamista sekä vaikeutat sen edelleen myymistä, ohjeistetaan Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa.

Käyttäjän marika.lumme@media.fi kuva
Marika Lumme