Jesse Puljujärven naapurissa asuva NHL-konkari hehkuttaa: ”Hyvä jätkä, omaa huippupotentiaalia”

Jesse Puljujärvi.

Kari Pekonen / arkisto

Jääkiekkoilija Jesse Puljujärvi on pelannut jo liki vuoden NHL-seura Edmonton Oilersin farmijoukkueessa. Oilersin kokeneen suomalaishyökkääjän Jussi Jokisen on vaikea arvioida AHL-komennuksen kestoa. 

– Tosi paljon hänessä on potentiaalia. On silti vaikea sanoa, pelaako hän ylhäällä vielä tällä kaudella. Se on managementin ja valmennuksen päätös, Jokinen jutteli tiistaina Oilersin voitettua vieraissa New York Islandersin 2–1.

Kun Jokinen teki kesällä Oilersin kanssa sopimuksen, alkoivat puheet, että hänestä tehdään mentori nuorelle Puljujärvelle. Ajatus saa Jokisen virnistämään.

– Media siitä puhui, ei siitä varmaan kukaan muu puhunutkaan, hän sanoi.

– Olemme toki nytkin (Puljujärven ollessa farmissa) olleet yhteydessä, ja Edmontonissa asustetaan samassa kerrostalokompleksissa. Jesse on hyvä jätkä ja hän omaa huippupotentiaalia.

Loikka Euroopan isoista kaukaloista ja verkkaisesta pelitemposta Pohjois-Amerikan huippukentille on tunnetusti suuri. Yhtä tunnettua on se, että sopeutuminen on yksilöllistä. Jokinen nostaa vertailukohdiksi Patrik Laineen, Aleksander Barkovin ja Sebastian Ahon.

– Monet unohtavat, että Jesse on vasta 19-vuotias. Kun Laine, Barkov ja Aho ovat viime vuosina päässeet lyömään läpi jo nuorina, se on ehkä vähän sokaissut yleisön.

– Yleensähän, Jari Kurrista ja Teemu Selänteestä lähtien, ollaan tultu vasta 20-vuotiaina tai vanhempinakin. Jessellä on kyllä vielä paljon aikaa, Jussi Jokinen korostaa.

Tulokaskaudellaan Puljujärvi aloitti NHL:ssä ja pelasi 28 ottelua yhteistehoin 1+7. Tammikuussa hänet lähetettiin farmiin, AHL:n Bakersfield Condorsiin. Kauden kymmenessä ensimmäisessä AHL-ottelussa hän on koonnut pisteet 1+4.

Pasi Tuominen, New York

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sport Content